Limburg scoort nominatie met MKB Datalab

Computable Awards 2021, categorie Partnerproject

Digitalisering

Het MKB Datalab Limburg is open. Ondernemers die willen digitaliseren, zeker als ze iets willen doen met data, kunnen voor advies en ondersteuning terecht bij het lab. Het lab brengt de mogelijkheden in kaart, kan zorgen voor een stagiaire en biedt trainingen en masterclasses aan. Het traject is gratis. Voor een eventueel vervolgtraject wordt de ondernemer doorverwezen naar relevante marktpartijen. Voor de redactie van Computable reden om het project ‘MKB Datalab Limburg’ binnen de Computable Awards 2021 te nomineren in de categorie Partnerproject.

Het MKB Datalab Limburg wordt uitgevoerd door de onderwijsstellingen Gilde Opleidingen, Vista College, Zuyd Hogeschool, Universiteit Maastricht en Open Universiteit. Het Datalab wordt ondersteund en gefaciliteerd door de Rabobank en de Brightlands Smart Services Campus (BSSC). De Provincie Limburg en het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK) financieren het Datalab. Het MKB Datalab Limburg richt zich uitsluitend op het midden- en kleinbedrijf; bedrijven met minimaal twee en maximaal vijftig werknemers. In deze groep is bijvoorbeeld nog maar 17 procent online actief.

MKB Datalab past in het MKB Actieplan van EZK dat voorziet in het opzetten van een landelijk netwerk van digitale werkplaatsen. MKB Datalab Limburg gaat de komende twee jaar 750 mkb’ers begeleiden, ook ondernemers die al stappen gezet hebben. ‘In principe is het de bedoeling dat het Datalab ook daarna actief blijft. Digitalisering is een must in zowat alle sectoren en bedrijfstakken. Dan hebben we het over vele duizenden ondernemers.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-02T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.