RTL Z en Eset Nederland scoren met Cyber Sessies

Computable Awards 2022, categorie Cyber Resilience

Dit artikel delen:
Cybersecurity-educatie

De komende jaren gaat de inzet van technologie grotendeels bepalen hoe succesvol we onze huidige maatschappelijke uitdagingen aanpakken. Digitale veiligheid is hierdoor noodzaak geworden voor een betere toekomst. Het is belangrijk om ondernemend Nederland in beweging te krijgen om digitaal veiliger te gaan ondernemen. In samenwerking met RTL Z presenteerde Eset Nederland daarom dit voorjaar het allereerste Nederlandse tv-programma Cyber Sessies, waarin cybersecurity centraal staat. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Cyber Sessies van RTL Z en Eset Nederland te nomineren in de categorie Cyber Resilience.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Cyber Resilience van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
30 (Bedrijfsactiviteiten)
28 (Strategie)
15 (Stakeholders)
27 (Kwetsbaarheden)

Eindcijfer Cyber Sessies (RTL Z en Eset Nederland): 7,85

Verhalen over de gevolgen van hacks, datalekken en ransomware-aanvallen zijn niet meer weg te denken uit het nieuws, maar veel minder gaat het op televisie over de manieren waarop ondernemers zichzelf en hun organisatie kunnen beschermen tegen dit soort incidenten. Gedurende de zes afleveringen van Cyber Sessies gaat presentator Remy Gieling in gesprek met afwisselende experts over de belangrijkste actuele thema’s binnen de wereld van digitale veiligheid. Daarnaast is er aandacht voor de cyberervaringen van bedrijven en ondernemers. Aan het einde van iedere aflevering biedt Cyber Sessies kijkers concrete handvatten om zelf de digitale veiligheid van hun organisaties te verbeteren.

Cyber Sessies heeft als doel het bewustzijn en kennisniveau van ondernemend Nederland te vergroten en handvatten aan te bieden om actie te gaan ondernemen naar aanleiding van de nieuw opgedane kennis. Iedere aflevering staat een ander thema binnen de overkoepelende paraplu digitale veiligheid centraal. Door vanuit meerdere hoeken naar de huidige uitdagingen op cybergebied te kijken, worden ondernemers aangespoord om zelf aan te slag te gaan met het verlagen van hun risico's en de financiële impact op hun organisatie, en het voorkomen van reputatieschade, zodat zij de voortgang en vooruitgang van hun bedrijf kunnen waarborgen. De concrete tips die gegeven worden aan het einde van de uitzending zijn aandachtsgebieden waar een ondernemer mee aan de slag kan op het moment dat hij/zij naar aanleiding van de uitzendingen in kaart wil gaan brengen hoe hun cyberbeveiliging op dit moment geregeld is en vooral wat de wensen zijn om het beveiligingsniveau te verhogen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-27T10:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.