Darktrace scoort met Attack Surface Management

Computable Awards 2022, categorie Cyber Resilience

Dit artikel delen:

Het Attack Surface Management platform van Darktrace brengt het digitale aanvalsoppervlak van organisaties in kaart. Het platform levert continue en geautomatiseerde digital asset discovery en signaleert risico’s. De zero-scope ai-gestuurde aanpak biedt een outside-in-perspectief, waardoor blinde vlekken worden geëlimineerd. Deze inzichten stellen cybersecurityprofessionals in staat om prioriteit te geven aan het verminderen van kwetsbaarheden en het detecteren en voorkomen van dreigingen zoals datalekken, ransomware-aanvallen en meer. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om het Darktrace Attack Surface Management-platform te nomineren in de categorie Cyber Resilience.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Cyber Resilience van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
30 (Bedrijfsactiviteiten)
28 (Strategie)
15 (Stakeholders)
27 (Kwetsbaarheden)

Eindcijfer Darktrace Attack Surface Management-platform: 6,77

Met het Attack Surface Management-platform voor het beheer van aanvalsoppervlakken, krijgen organisaties continu inzicht van buitenaf. Hierdoor worden blinde plekken geëlimineerd en kunnen risico's worden gedetecteerd voordat aanvallers deze kunnen misbruiken. Het platform staat in de cloud, hierdoor is er geen toegang tot de systemen van organisaties nodig. Zo krijgen ze binnen enkele minuten al resultaten. Dat laat meer tijd over voor it-beveiligingsteams om hun digitale weerbaarheid te vergroten en zich te concentreren op taken met een hogere prioriteit. Organisaties kunnen hierdoor aanvallen en merkmisbruik voorkomen, en phishing-domeinen detecteren voordat ze worden bewapend, hun leveranciers controleren op mogelijke risico’s voor de organisatie en schaduw-it elimineren.

Het Attack Surface Management-platform is oorspronkelijk opgezet door het Haagse Cybertrace dat eerder dit jaar is overgenomen door het Engelse Darktrace. Het platform is gemaakt om incidenten te voorkomen, de werklast van it-beveiligingsteams te verlichten en ciso’s te helpen bij het rapporteren. Het brengt continu het aanvalsoppervlak van een organisatie in kaart en monitort hun merk online. Op die manier kunnen organisaties weloverwogen beslissingen nemen over de externe blootstelling van het merk online: waar komen de bedreigingen vandaan, waar zitten kwetsbaarheden in hun systemen, waar worden aanvallen uitgevoerd en wat heeft de meeste prioriteit. Of het nu gaat om inzicht in de digitale risico’s, it-beveiliging die goed moet worden beheerd of incidenten die moeten worden geanalyseerd, het platform zorgt voor minder overmatige processen en werkdruk.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-27T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.