Datto scoort met cyber resilience-strategie

Computable Awards 2022, categorie Cyber Resilience

Dit artikel delen:
Cyber Resilience weerbaarheid

Cybercriminelen zijn al lang niet meer de studenten op hun zolderkamer. Het zijn criminele organisaties geworden die een professionele strategie hanteren. Dit heeft ervoor gezorgd dat er nog nooit zo veel en effectieve hacks hebben plaatsgevonden als in de afgelopen jaren. Datto biedt meerdere oplossingen die organisaties helpen bij het opbouwen van hun cyber resilience. Dit zijn strategieën en tactieken voor preventie en verdediging. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Datto te nomineren in de categorie Cyber Resilience.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Cyber Resilience van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
30 (Bedrijfsactiviteiten)
28 (Strategie)
15 (Stakeholders)
27 (Kwetsbaarheden)

Eindcijfer Datto: 6,91

Als onderdeel van het Remote Monitoring & Management-platform biedt Datto ransomware-detectie. Als een systeem aangevallen wordt met ransomware, wordt deze gelijk geïsoleerd zodat het probleem zich niet kan verspreiden en het probleem opgelost kan worden. Datto heeft ook een cyber-defense genaamd SaaS Defense. De service beschermt proactief tegen malware, gecompromitteerde e-mail en phishing op Microsoft Exchange, OneDrive, SharePoint en Teams. Het is ook in staat om zero-day exploits te herkennen. Mocht het onverhoopt toch fout gaan, dan kan met de bedrijfscontinuïteitoplossingen van Datto teruggekeerd worden naar een schone, niet geïnfecteerde situatie.

Verder bieden de Business Continuity & Disaster Recovery-diensten van Datto niet alleen backup- en restore-functionaliteiten, maar zorgen ze er tevens voor dat de businesscontinuïteit gewaarborgd blijft en de downtime zo kort mogelijk is. Financiële impact en alle gevolgen van een langere periode van downtime worden op deze wijze voorkomen. Een juiste cyber resilience-strategie is altijd gebaseerd op het voorkomen en het snel herstellen van cyberincidenten. Een security-pentest richt zich op een afgebakende scope binnen een bedrijf. Het brengt de gebieden in kaart waar de beste security gewenst is en goed getest moet worden. De kwetsbaarheden die uit de test komen, worden direct aangepakt.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-27T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.