Den Haag scoort met agenda digitaal veilige stad

Computable Awards 2022, categorie Cyber Resilience

Dit artikel delen:

Omdat digitale veiligheid in het DNA zit van Den Haag als Internationale Stad van Vrede & Recht voert de gemeente, vanuit verschillende organisatieonderdelen, op dit thema al jaren activiteiten uit. Het ontbrak tot nu toe echter aan een integrale bestuurlijke agenda en een aanpak voor een Digitaal Veilig Den Haag. Die is er nu wel en daarom nomineert de hoofdjury van de Computable Awards 2022 de agenda Digitaal Veilig Den Haag in de categorie Cyber Resilience.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Cyber Resilience van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
30 (Bedrijfsactiviteiten)
28 (Strategie)
15 (Stakeholders)
27 (Kwetsbaarheden)

Eindcijfer Digitaal Veilig Den Haag: 6,86

Via een raadsbesluit is de agenda ‘Digitaal Veilig Den Haag’ opgesteld. Deze agenda sluit aan op de resolutie ‘Digitale Veiligheid: kerntaak voor gemeenten’ van de VNG die in februari 2021 is aangenomen en alle gemeenten in Nederland oproept om een dergelijke agenda op te stellen. In de agenda kiest Den Haag voor een groeipad: een digitaal veilige stad moet eerst de basis op orde hebben (de digitale veiligheid van de gemeentelijke organisatie, crisisbeheersing en lokale vitale processen) en kijken naar dat wat de stad een uniek risicoprofiel geeft. Dat is in het belang van alle inwoners van de stad en het fundament waarop vervolgens in de komende jaren kan worden gewerkt aan het verhogen van de digitale weerbaarheid van inwoners en bedrijven zelf.

De agenda richt zich op de huidige blinde vlekken in het fundament van een digitaal veilige stad: het risicoprofiel van de stad en de digitale veiligheid van vitale processen van derden in Den Haag. De stad werkt met strategische doelstellingen die een digitaal veilige stad moeten gaan waarborgen. Dit zijn de basis op orde (gemeentelijke organisatie, crisisbeheersing en vitale processen), digitaal weerbare inwoners en het veilig digitaal zaken kunnen doen voor bedrijven. De inhoud van deze agenda is tot stand gekomen door gesprekken met tientallen organisaties in de stad en partners van buiten de stad. De agenda is een eerste vertrekpunt om de digitale veiligheid in Den Haag te verbeteren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-27T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.