BrainCreators en Unihorn scoren met Inspech

Computable Awards 2022, categorie Future of Work

Weginspecteur weginspectie

Inspech van BrainCreators en Unihorn is een digitale weginspecteur die repetitieve menselijke inspectietaken overneemt van wegbeheerders. Het analyseert razendsnel videobeelden van wegdekken met behulp van kunstmatige intelligentie en classificeert gedetecteerde schaden volgens vigerende normen. Alle verkregen informatie kan worden geraadpleegd in een online beheertool waarmee interactieve rapporten kunnen worden gedeeld met de eindopdrachtgever. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Inspech van BrainCreators en Unihorn te nomineren in de categorie Future of Work.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Future of Work van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
27 (Verandering)
28 (Opleveren)
28 (Onderscheidend vermogen)
17 (Aanpassingen)

Eindcijfer Inspech (BrainCreators en Unihorn): 6,50

Inspech heeft een positieve, disruptieve invloed op de manier van werken voor weginspecteurs door zowel de tijdrovende visuele inspecties als het samenstellen van rapportages voor eindopdrachtgevers volledig te automatiseren waarmee waardevolle tijd wordt vrijgemaakt die effectiever en efficiënter kan worden ingezet. De tijd die inspecties in beslag nemen wordt hiermee gereduceerd van enkele weken tot slechts een paar uur. Dit resulteert in significante tijdwinst en een aanzienlijke vermindering van operationele kosten. Aanbieders van weginspecties kunnen letterlijk duizenden kilometers meer wegdek inspecteren zonder organisatorische uitbreiding. Op deze manier kunnen steden, gemeenten, luchthavens en infrabedrijven miljoenen besparen. Werken met Inspech vereist geen externe, speciale kennis en er zijn geen organisatorische aanpassingen nodig.

Door het ‘digitaal klonen’ van bestaande expertise geeft Inspech antwoord op de alsmaar toenemende schaarste aan menselijke domeinexperts. Dankzij Inspech kunnen weginspecteurs zich focussen op het interpreteren van de resultaten in plaats van dat zij zelf de volledige inspecties hoeven uit te voeren. De digitale inspecteur is 24/7 inzetbaar, wordt nooit moe of ziek, gaat niet met pensioen en levert consistent kwalitatief hoge resultaten. Inspech verhoogt de veiligheid en vermindert de werklast van de menselijke weginspecteur doordat zij niet meer in persoon de weg op hoeven.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-27T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.