Jortt scoort nominatie met Boekhoudbot

Computable Awards 2022, categorie Future of Work

Boekhouden is geen mensenwerk. Computers zijn daar veel beter in. De Boekhoudbot van Jortt kan een boekhouding tot 99 procent automatiseren. Vanaf de eerste betaling, tot en met de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. De boekhouding wordt realtime door de Boekhoudbot gedaan en op basis van de actuele cijfers wordt fiscaal advies gegeven. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om de Jortt Boekhoudbot te nomineren in de categorie Future of Work.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Future of Work van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
27 (Verandering)
28 (Opleveren)
28 (Onderscheidend vermogen)
17 (Aanpassingen)

Eindcijfer Jortt Boekhoudbot: 6,67

De Boekhoudbot is er speciaal voor de 1,5 miljoen kleine bedrijven in Nederland, zowel eenmanszaken, vof’s als bv’s. Afgestemd op de rechtsvorm wordt de boekhouding verwerkt en het fiscale advies gegeven. Voor nieuwe gebruikers is in twee minuten is een administratie aangemaakt en al ongeveer 50 procent van de boekhouding verwerkt. Met een paar eenvoudige handelingen is een boekhouding tot 99 procent gedaan en geautomatiseerd voor altijd. Zonder tussenkomst van menselijke handelingen haalt de Boekhoudbot mutaties op voor een boekhouding en verwerkt deze. Sneller, goedkoper, maar vooral beter dan een menselijke boekhouder dat kan. Omdat de wet voor iedereen gelijk is, is boekhouden te automatiseren. En omdat alle bedrijven online bankieren, is er een beginpunt die voor ieder bedrijf gelijk is.

De Boekhoudbot verwerkt de boekhouding, maar doet ook de jaaraangifte IB of VPB. Omdat dit in één bot zit, kan de Boekhoudbot de boekhouding controleren voor de jaaraangifte. De Boekhoudbot weet voor iedere aangifte of er fouten in een boekhouding zitten. Een controle waar een boekhouder al snel een dag mee bezig is en die de Boekhoudbot in microseconden doet. Is er een fout geconstateerd? Dan geeft de Boekhoudbot ook gelijk de mogelijke oplossingen. De Boekhoudbot doet gelijk de jaarafsluiting en de boekhouding en stelt in enkele seconden een jaarrekening op. Ook deze twee taken kosten een boekhouder al snel een dag werk. Behalve de uitvoer van de boekhouding en het jaarwerk, geeft de Boekhoudbot realtime fiscaal advies. Bijvoorbeeld of het verstandig is dit jaar nog extra te investeren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-27T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.