Macaw scoort nominatie als populaire werkgever

Computable Awards 2022, categorie Future of Work

Great Place to Work Best Workplace

It-dienstverlener Macaw is voor de vierde keer Great Place to Work Certified in Nederland, voor de tweede keer in Duitsland en voor de eerste keer in Litouwen. De resultaten van een onafhankelijk onderzoek onder medewerkers en een analyse van de bedrijfscultuur en het beleid lagen ver boven de norm waardoor Macaw het predicaat van goed werkgeverschap in alle drie de landen mag dragen. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Macaw te nomineren in de categorie Future of Work.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Future of Work van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
27 (Verandering)
28 (Opleveren)
28 (Onderscheidend vermogen)
17 (Aanpassingen)

Eindcijfer Macaw: 6,55

Om het certificaat te bemachtigen beoordelen medewerkers hun organisatie op vijf dimensies: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Op alle elementen werd door Macaw bovenmaats gepresteerd en ook de algehele score van de Trust Index ligt ver boven de norm van 70 procent. Een element in de cultuur dat vaak genoemd wordt in gesprekken met medewerkers en in het medewerkersonderzoek een score opleverde boven de 90 procent, is dat men zichzelf kan zijn binnen Macaw.

Uit het onderzoek komt naar voren dat 89,7 procent van de respondenten beaamt veel verantwoordelijkheid te krijgen en dat het management vertrouwen geeft om de werkzaamheden uit te voeren zonder dat daarbij over de schouder wordt meegekeken (87,7 procent). Het management is volgens ruim 90 procent van de respondenten eerlijk en handelt ethisch in haar zakelijke activiteiten.De hoogste uitschieter (97,1 procent) in deze dimensie is voor Macaw als fysiek veilige plek om te werken. De respondenten geven aan trots te zijn om aan anderen te vertellen dat ze bij Macaw werken. En geven aan de intentie te hebben om lang bij Macaw te werken. Ook geeft 81,9 procent aan dat klanten de service van Macaw als ‘excellent’ zouden beoordelen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-27T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.