HPE scoort met Circulair Economy Report

Computable Awards 2022, categorie Sustainable Tech

HPE biedt zijn klanten een circulaire aanpak op het gebied van refurbished, renewed en recycyled. Nadat HPE-spullen in het Technology Renewal Center zijn terecht gekomen voor ontmanteling, krijgt de klant een zogenaamd sustainability-rapport, het Circulair Economy Report. Dit rapport legt uit hoeveel van de terug gestuurde spullen zijn refurbished of recycled. Ook wordt toegelicht wat het bedrijf heeft bijgedragen aan de besparing op het gebied van CO2, energie en e-waste. Daarnaast wordt toegelicht hoeveel plastic en metalen een nieuwe bestemming hebben gekregen. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om het Circulair Economy Report van HPE te nomineren in de categorie Sustainable Tech.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Sustainable Tech van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
21 (Hulpbronnen)
37 (Verbetering)
27 (Herbruikbaarheid)
15 (Investering)

Eindcijfer Circulair Economy Report (HPE): 7,29

Het Circulair Economy Report helpt HPE-klanten om efficiënt om te gaan met de materialen waaruit HPE’s producten bestaan. Wanneer een server- of storage-omgeving niet meer wordt gebruikt dan kan de klant ervoor kiezen om deze op te laten halen door HPE. Op dat moment wordt de it-apparatuur naar een van de Technology Renewal Centers in het wereldwijde netwerk toegestuurd, waar de producten worden schoongemaakt om vervolgens te worden refurbished (gemiddeld 90 procent) of gerecycled (gemiddeld 10 procent). Hierdoor draagt de klant niet alleen bij aan een circulaire economie, maar krijgt de klant ook het rapport waarin wordt toegelicht hoeveel mt CO2, MWH of mt e-waste dit heeft bespaard in het geval van refurbishment en hoe veel mt plastic en metalen worden hergebruikt in het geval van recycling (mt = metric ton = 1000kg) Het rapport dat naar de klant wordt opgestuurd geeft deze besparing zo nauwkeurig aan dat deze gegevens direct gebruikt kunnen worden in de sustainability rapportage van de klant zelf.

HPE neemt verantwoordelijkheid voor alle producten die ze produceren. Van de grondstof tot het eindproduct en zelfs nadat het niet meer door de klanten gebruikt wordt. Doordat HPE een wereldwijd netwerk van Technology Renewal Centers heeft ingericht, kan het verantwoordelijkheid dragen voor het afval wanneer het product niet meer levensvatbaar is. Door een oplossing te bieden om de apparatuur te refurbishen of te recyclen neemt het een enorme zorg van hun klanten uit handen. 

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-28T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.