Foodprint Group reduceert afval met Mendix-apps

Computable Awards 2022, categorie Duurzaamheid & MVO

Mendix heeft de hele workflow van Foodprint Group herontworpen en gedigitaliseerd met behulp van het eigen low-code platform. Het bedrijf ontwikkelde een aantal applicaties, Foodprint Trax en Foodprint Scorecard, om onder meer CO2-compensatie, recycling en hergebruik van afval in de horeca te monitoren. Ook creëerde men een klantendashboard voor realtime rapportage en datavisualisatie. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om het project van Foodprint Group en Mendix te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Duurzaamheid & MVO van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
12 (Reden waarom)
38 (Hoe gerealiseerd)
34 (Rol digitalisering)
16 (Wat opgeleverd)

Eindcijfer Bestrijding voedselverspilling en klimaatverandering (Foodprint Group en Mendix): 7,13

De digitale oplossingen van Foodprint helpen horeca- en foodservicebedrijven verspilling te verminderen, recycling te verbeteren, te voldoen aan wettelijke vereisten en slimmere, datagedreven beslissingen te nemen voor inkoop- en voorraad. Medewerkers gebruiken de app op een iPad of tablet die is geïnstalleerd in afvalruimten en op laadperrons, en documenteren hoeveel zakken er worden weggegooid, bakken er worden gevuld en de hoeveelheid karton, allemaal volgens het soort afval. Met de Trax-app kan personeel inschatten in hoeverre een bak vol is. De app converteert automatisch het volume of het aantal eenheden naar gewicht op basis van het specifieke gewicht van de containers of eenheden die een klant wil volgen.

Foodprint Scorecard werkt samen met Trax en stelt maatstaven op voor waste management doelen. Klanten voeren maandelijks data in om te bevestigen dat fysieke componenten van hun zero waste-programma (zoals bewegwijzering, plaatsing van afvalbakken en training van nieuwe medewerkers) operationeel blijven. Daarmee kan de app de maandelijkse voortgang volgen en pushmeldingen naar het klantendashboard sturen met verbetersuggesties voor recycling en afvalverwerking. De cloud native Mendix backend-database slaat belangrijke meetgegevens op voor analyse en biedt inzicht in de voortgang van afvalvermindering. Het Client Dashboard biedt ook specifieke rapportagefuncties zoals CO2-rapportage en visualisaties die de milieu-impact weergeven van de recycling en het hergebruik van afval.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-28T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.