Stichting Lezen en Schrijven maakt digitaler op werk

Computable Awards 2022, categorie Duurzaamheid & MVO

De wereld verandert snel. Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker op de werkvloer. Als onderdeel van het Europese Digital Collective is Stichting Lezen en Schrijven het project ‘Digitaler naar werk’ gestart. De organisatie Digital Collective heeft als doel digitale inclusie te stimuleren in heel Europa. De uitvoering van het project is een samenwerking met SBCM, het kenniscentrum en arbeidsmarkt- en opleidingsfonds voor sociale werkgelegenheid. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om het project ‘Digitaler naar werk’ te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Duurzaamheid & MVO van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
12 (Reden waarom)
38 (Hoe gerealiseerd)
34 (Rol digitalisering)
16 (Wat opgeleverd)

Eindcijfer Digitaler naar werk (Stichting Lezen en Schrijven, Digital Collective, SBCM en Google Nederland): 6,50

Het project ‘Digitaler naar werk’ richt zich op laaggeletterde werknemers met beperkte digitale vaardigheden. Zij krijgen een op maat gemaakt trainingsaanbod. Laaggeletterden kunnen na deelname aan het project beter digitaal meedoen op het werk en in de samenleving. Een samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. Om ervoor te zorgen dat het aanbod past bij het niveau en de behoefte van de medewerkers zet Stichting Lezen en Schrijven het screeningsinstrument Digimeter in. Doordat medewerkers werken aan hun digitale vaardigheden verbeteren zij onder meer hun werkplezier en kansen op de arbeidsmarkt. Vanwege de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt is het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Stichting Lezen en Schrijven wil dat iedereen in Nederland, niet in alleen in schooltijd, maar zijn hele leven lang kan blijven leren.

Als start van het project ‘Digitaler naar werk’ organiseerden Google Nederland en Stichting Lezen en Schrijven op dinsdag 5 april een online rondetafelgesprek. Het bedrijfsleven, ministeries en belangenorganisaties praatten met elkaar over hoe zij kunnen investeren in de positie van laaggeletterden op de arbeidsmarkt. Op woensdag 6 april startte het Europese Digital Collective. Dat online evenement brengt Europese non-profit organisaties die werken aan digitale inclusie, experts in het monitoren van digitale vaardigheden en beleidsmakers op Europees niveau samen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Computable.nl over Stichting Lezen en Schrijven

Hele bedrijfsdossier van Stichting Lezen en Schrijven


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-28T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.