HP en Flex IT scoren met revitalisatie apparatuur

Computable Awards 2022, categorie Duurzaamheid & MVO

akkoord gunnen

Om op kostbare grondstoffen te besparen, de ecologische voetafdruk te verkleinen en de levenscyclus van it-apparatuur te verlengen, introduceerden Flex IT en HP Nederland in 2021 de HP Approved Selection by Flex IT-lijn. Dit is een selectie van laptops, desktop-pc’s en displays die wordt gerevitaliseerd om een zo lang mogelijke levensduur te realiseren. Flex IT is hiermee wereldwijd de eerste distributiepartner die met HP Nederland dit circulaire initiatief in de markt zet. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om HP Approved Selection by Flex IT te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Duurzaamheid & MVO van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
12 (Reden waarom)
38 (Hoe gerealiseerd)
34 (Rol digitalisering)
16 (Wat opgeleverd)

Eindcijfer HP Approved Selection by Flex IT (Flex IT Distribution en HP Nederland): 6,91

Met HP Approved Selection by Flex IT willen beide bedrijven het vertrouwen in circulaire it vergroten en de levensduur van it-producten met een aantal jaar verlengen. Het bedrijfsleven en de overheid stellen namelijk steeds meer eisen aan hun toeleveranciers. Zo is duurzaamheid steeds vaker een belangrijk criterium tijdens aanbestedingen. Toch kijken veel bedrijven niet naar de milieu-impact van hun eigen it-apparatuur, terwijl juist hier nog veel winst te behalen valt. Door it-hardware langer te gebruiken, kunnen zij de kosten en de CO2-uitstoot substantieel verlagen. Organisaties benutten echter lang niet altijd de volledige levensduur van hun it-apparatuur, die soms wel tot tien jaar kan oplopen. Ook is het opnieuw aanbieden van gebruikte hardware nog niet vanzelfsprekend. Een keuze voor circulaire it kan een grote bijdrage leveren aan het verkleinen van de Nederlandse afvalberg van afgedankte it-hardware die jaarlijks met ruim vijf miljoen producten groeit.

Met dit circulaire initiatief beleven Flex IT en HP Nederland een internationale primeur en waarborgen zij de kwaliteit van circulaire it-hardware. Zo hebben beide partners een nieuw circulair merk gecreëerd dat alle onzekerheden over refurbished producten kan wegnemen, onder meer door de it-hardware grondig te testen en revitaliseren, zowel als het gaat om het uiterlijk als om de functionaliteiten van it-devices. Klanten krijgen twee jaar garantie op HP Approved Selection-modellen en de optie om deze met een jaar te verlengen. Ook hoeven zij geen extra Windows 10-licentie aan te schaffen, wat vaak wel het geval is bij de aankoop van refurbished producten.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-28T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.