ITvitae scoort met speciale lesmethodiek

Computable Awards 2022, categorie Duurzaamheid & MVO

Methode

Opleider en bemiddelaar ITvitae biedt ict-talenten met autisme of hoogbegaafdheid die aan de zijlijn staan perspectief middels passende ict-opleidingen, coaching en/of baanbemiddeling. De meerderheid van deze jongeren is uitgevallen op het hbo of de universiteit omdat er te weinig rekening met hen wordt gehouden. Met een speciale lesmethodiek inclusief coaching en baanbemiddeling welke wel aansluit bij de behoeftes van deze bijzondere doelgroep heeft ITvitae al meer dan vierhonderd jongeren een nieuwe toekomst kunnen bieden als ict-specialist. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om ITvitae te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Duurzaamheid & MVO van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
12 (Reden waarom)
38 (Hoe gerealiseerd)
34 (Rol digitalisering)
16 (Wat opgeleverd)

Eindcijfer ITvitae: 7,75

ITvitae focust op het talent van haar deelnemers. In kleine lesgroepen met gelijkgestemden wordt gewerkt aan een ict-specialisatie. De leertrajecten zijn ontwikkeld met ict-organisaties als Northwave en Anchormen en zijn afgestemd op de actuele behoefte van de arbeidsmarkt. Dankzij ITvitae hebben deze jongeren hun zelfvertrouwen herwonnen, doen weer mee in de maatschappij, verdienen hun eigen inkomen met werk waar zijn goed in zijn en waar hun passie ligt. In 2019 is ITvitae als een van de eerste bedrijven opgenomen in het register van de Code Sociale Ondernemingen. ITvitae vindt het belangrijk dat we iedereen gelijke kansen krijgt op de arbeidsmarkt en wil neurodiversiteit op de werkvloer breed geaccepteerd maken om de kansen voor de doelgroep te vergroten.

ITvitae is een sociale onderneming, die zich confirmeert aan de code sociaal ondernemen. Alle activiteiten die ITvitae uitvoert zijn gericht op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dan meer specifiek mensen met een autismeprofiel en/of hoogbegaafdheid. De missie van ITvitae is het bemiddelen van deze doelgroep naar een duurzame baan in de ICT. Sinds haar oprichting in 2013 heeft ITvitae al 443 kandidaten succesvol bemiddeld naar werk. In 2022 wordt naar verwachting het aantal van vijfhonderd bereikt. Belangrijk middel om dit te realiseren zijn de ict-leertrajecten naar werk. Door de zorgvuldige selectieprocedure van screening, kennismakingsgesprekken, assessment en persoonlijke begeleiding zorgt ITvitae ervoor dat ruim 90 procent van de kandidaten het opleidingstraject succesvol afrondt.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-28T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.