Motopp biedt statushouder kans op it-carrière

Computable Awards 2022, categorie Duurzaamheid & MVO

carriere

Met een groot tekort aan it-specialisten en een groeiend aantal statushouders in Nederland, komt Motopp met een oplossing. Dit bedrijf biedt nieuwkomers de mogelijkheid om opgeleid te worden tot software developer. Ervaring in it is niet nodig, motivatie, focus en passie voor it wel. Iemand moet wel over een sterk analytisch denkvermogen en cijfermatig inzicht beschikken. Binnen drie maanden worden nieuwkomers omgeschoold tot it-specialist en aan een vaste baan geholpen. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Motopp te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Duurzaamheid & MVO van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
12 (Reden waarom)
38 (Hoe gerealiseerd)
34 (Rol digitalisering)
16 (Wat opgeleverd)

Eindcijfer Motopp: 6,59

Motopp staat voor ‘Motivation Opportunity’. Zij beoordelen mensen niet op waar ze vandaan komen, maar op waar ze naartoe willen. Zij vinden dat mensen met de juiste motivatie ook de juiste kans moeten krijgen. Motopp is nog maar ruim een jaar bezig en heeft nu al meer dan veertig nieuwkomers opgeleid en succesvol ondergebracht bij een bedrijf. Motopp werkt samen met bedrijven als Zilveren Kruis, PostNL, ABN Amro en Postcode Loterij. Omdat Motopp het doel heeft om gelijke kansen te creëren voor iedereen, wil het bedrijf binnen vier jaar in meer dan tien landen actief zijn en per jaar meer dan duizend statushouders opleiden.

Bij Motopp ligt de focus niet alleen op de technische kant maar ook de persoon zelf staat centraal. De deelnemers krijgen een persoonlijke carrièrecoach toegewezen en gaan aan de slag met personal leadership. Na de intensieve training gaan de it-specialisten meteen door in een baan bij een opdrachtgever waar ze een jaar kunnen werken. Door nieuwkomers om te scholen tot it-specialist, wordt hen niet alleen een toekomst geboden maar wordt ook het probleem aan het tekort aan it-personeel opgelost. Een win-win situatie. Motopp gelooft in een wereld vol mogelijkheden waar iedereen een eerlijke kans krijgt om hun potentieel te maximaliseren, ongeacht hun achtergrond.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Computable.nl over Motopp

Hele bedrijfsdossier van Motopp

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-28T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.