Rode Kruis scoort met vrijwillige developers

Computable Awards 2022, categorie Duurzaamheid & MVO

OutSystems, Deloitte en Transfer Solutions zijn een project gestart om vrijwilligers te zoeken en op te leiden tot low-code ontwikkelaars voor het Nederlandse Rode Kruis. De hulporganisatie heeft namelijk dringend behoefte aan ontwikkelaars. Vanwege het grote tekort aan it-specialisten in de markt is er onvoldoende capaciteit om nieuwe applicaties te ontwikkelen. Daarom is eind vorig jaar de zoektocht gestart naar vrijwilligers: mensen die zich niet enkel willen inzetten voor Rode Kruis-werkzaamheden, maar ook op andere vlakken zoals het ontwikkelen van applicaties. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om OutSystems, Deloitte en Transfer Solutions samen met het Nederlandse Rode Kruis te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Duurzaamheid & MVO van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
12 (Reden waarom)
38 (Hoe gerealiseerd)
34 (Rol digitalisering)
16 (Wat opgeleverd)

Eindcijfer Vrijwilligers worden developers (Nederlandse Rode Kruis, OutSystems, Deloitte en Transfer Solutions): 6,45

De groep vrijwillige developers wordt onderdeel van het Nederlandse Rode Kruis Digital Innovation Team. Daar bouwen vrijwilligers aan nieuwe toepasbare digitale oplossingen. Die moeten het vrijwilligerswerk verlichten, verbeteren en verbreden. Vorig jaar heeft het Rode Kruis voor het eerst kennis gemaakt met OutSystems. Samen met Deloitte is er een applicatie ontwikkeld voor een efficiënter vrijwilligersmanagement. Sindsdien is de behoefte naar verdere digitalisering sterk toegenomen, gezien de voordelen die het met zich meebrengt: procesoptimalisatie, mogelijkheden tot innoveren en een efficiëntere en moderne manier van werken.

OutSystems stelt de opleiding tot low-code ontwikkelaar beschikbaar voor het Rode Kruis. Hiermee kunnen de vrijwilligers kosteloos een training volgen. Opleidingspartner Transfer Solutions biedt ondersteuning tijdens het trainingstraject en Deloitte begeleidt de vrijwilligers bij het bouwen van applicaties en binnen het NRK Digital Innovation Team. Tijdens deze training wordt er online support geboden via de chat om prangende vragen te beantwoorden. Indien gewenst kan de training ook klassikaal en in het Nederlands worden gevolgd bij Transfer Solutions. Wanneer de training is afgerond, worden ze ingewerkt door Deloitte binnen het Rode Kruis Center of Excellence. Dit is een speciaal voor het Rode Kruis ontwikkelde omgeving waar vrijwilligers leren programmeren onder toezicht van zeer ervaren ontwikkelaars. Na het succesvol doorlopen van beide onderdelen en het afleggen van een examen, ontvangen de deelnemers een certificering van OutSystems.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-28T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.