TCS scoort met Sustainathon ‘The Balancing Act’

Computable Awards 2022, categorie Duurzaamheid & MVO

Duurzaamheid sustainability

Tata Consultancy Services heeft de Sustainathon – The Balancing Act gelanceerd. Dit is een Europese wedstrijd die jonge geesten uitdaagt en in staat stelt om innovatieve ideeën te ontwikkelingen en uit te voeren en daarmee organisaties te helpen bij belangrijke duurzaamheidsvraagstukken met behulp van geavanceerde technologie. De competitie is voor (universiteits)studenten en jonge professionals die een passie hebben voor het oplossen van echte problemen in de wereld middels hun eigen ideeën en technische knowhow. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om de TCS Sustainathon - The Balancing Act van Tata Consultancy Services te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Duurzaamheid & MVO van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
12 (Reden waarom)
38 (Hoe gerealiseerd)
34 (Rol digitalisering)
16 (Wat opgeleverd)

Eindcijfer TCS Sustainathon - The Balancing Act (Tata Consultancy Services): 6,57

De Sustainathon moedigt de samenleving aan om klimaatverandering aan te pakken door middel van innovatie en technologie. Deelnemers zullen worden gevraagd om creatieve oplossingen te ontwikkelen die helpen bij het bestrijden van ernstige milieuproblemen, zoals waterverspilling, farmaceutisch afval, het binnendringen van microplastics en de impact op bestuivers. Een ecosysteem van invloedrijke partners uit de academische wereld, de overheid, startups en technologiebedrijven heeft drie winnaars geselecteerd die gedurende zeven maanden hun oplossingen verder mogen ontwikkelen en realiseren als onderdeel van het TCS Accelerator Program. Het programma wordt geleid vanuit TCS Pace Port Amsterdam – onderdeel van het wereldwijde netwerk van innovatiehubs. De winnende teams hebben ondersteuning gekregen van het Pace-ecosysteem om de juiste combinatie van technologieën en tools in te zetten die noodzakelijk zijn om hun concepten realiteit te maken.

De Europese Sustainathon komt voort uit TCS’ doelstelling op het vlak van sociale verantwoordelijkheid en milieubeheer. Sinds de start van dit initiatief in 2020 in Singapore, breidt het Sustainathon-initiatief zich in rap tempo uit als het TCS-platform dat het genereren van nieuwe ideeën op het vlak van duurzaamheid onder studenten en de bredere samenleving faciliteert. De Europese Sustainathon creëert een platform om geweldige ideeën te presenteren, onderzoeken en in hoog tempo te ontwikkelen en daarmee de wereld een betere plek te maken.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-28T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.