Iron Mountain scoort met verduurzaming wagenpark

Computable Awards 2022, categorie Duurzaamheid & MVO

Laadpaal laadpalen elektrisch rijden elektrische auto

Iron Mountain heeft zich aangesloten bij The Climate Group, een internationale non-profitorganisatie met als missie om klimaatactie te versnellen. Iron Mountain sluit zich tevens aan bij het EV100-initiatief om het wereldwijde wagenpark verder te verduurzamen. Iron Mountain legt zich toe op het behalen van The Climate Pledge, de belofte om in 2040 een netto CO2-uitstoot van nul te hebben bereikt. Het bedrijf, met een wereldwijd wagenpark van meer dan 5.000 auto’s, bestelwagens en vrachtwagens, zal 100 procent van de bedrijfsauto's en 50 procent van de bestelwagens tegen 2030 omschakelen naar elektrische voertuigen (EV’s) als onderdeel van EV100. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Iron Mountain te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Duurzaamheid & MVO van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
12 (Reden waarom)
38 (Hoe gerealiseerd)
34 (Rol digitalisering)
16 (Wat opgeleverd)

Eindcijfer Verduurzaming wagenpark (Iron Mountain): 6,72

Iron Mountain heeft zich gecommitteerd aan 100 procent hernieuwbare elektriciteit wereldwijd. Het heeft al 80 procent bereikt met initiatieven, waaronder het volledig voeden van de eigen datacenters met hernieuwbare energie. Deelname aan de EV100 is een volgende stap om een netto nul-uitstoot te gaan bereiken. Sinds 2016 heeft Iron Mountain de absolute uitstoot van broeikasgassen al met 60 procent verminderd. De verduurzaming van het wereldwijde wagenpark zal dat versnellen, terwijl er ook nog een duurzame toekomst voor klanten kan worden veilig gesteld

EV100 is een wereldwijd initiatief van The Climate Group dat toekomstgerichte bedrijven samenbrengt die de overgang naar elektrische voertuigen (EV's) willen versnellen, zodat elektrisch vervoer in 2030 ‘het nieuwe normaal’ wordt. Elektrisch vervoer biedt een belangrijke oplossing voor klimaatverandering en voor het terugdringen van luchtvervuiling en geluidshinder. Bedrijven kunnen het voortouw nemen door hun investeringsbeslissingen en hun invloed op miljoenen werknemers en klanten wereldwijd. Door zich aan te sluiten bij EV100 vergroten zij de vraag, stimuleren zij de massale uitrol en maken zij elektrische auto’s sneller betaalbaar voor iedereen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-28T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.