Vormats scoort met automatische videomontage

Computable Awards 2022, categorie Tech-startup

Dit artikel delen:
Filmcamera

Vormats maakt communicatie met video (bijna) net zo gemakkelijk als e-mail en PowerPoint. De startup biedt een app waarmee je binnen een kwartier een video maakt voor collega’s, klanten of sollicitanten. Iedereen heeft anno 2022 een camera op zak, maar de drempel voor het maken van een (zakelijke) video is voor veel mensen nog te hoog. De coronacrisis legde Vormats geen windeieren, want mensen zijn door het thuiswerken gewend geraakt om voor een webcam te zitten. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Vormats te nomineren in de categorie Tech-startup.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Tech-startup van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
33 (Product)
14 (Markt)
21 (Team)
32 (Business)

Eindcijfer Vormats: 6,85

Vormats geeft medewerkers van klanten zoals Shell, Nationale Nederlanden en Unilever custom templates, autocue en scriptsuggesties, zodat ook onervaren videomakers een filmpje kunnen maken met een intro en verschillende scènes. Kleurgebruik en logo’s zijn in de huisstijl van het bedrijf. Video’s worden met een druk op de knop automatisch gemonteerd. Zo moet het schieten van een (zakelijke) video een vanzelfsprekend alternatief worden voor e-mail en andere communicatievormen. Vormats mikt hierbij op bedrijven vanaf tien medewerkers, die video willen inzetten voor bijvoorbeeld het updaten van teams, het inwerken van nieuwe medewerkers en het maken van vacaturevideo’s.

Videoproducent Jan-Jaap van den Hoek en it-specialist Arnold Bouwman bedachten Vormats in 2018, toen Bouwman nog bij ABN Amro werkte. De bank wilde zich storten en was bezig met opzetten van een platform. Medewerkers pakken echter niet snel videoproductie op. Er was dus ruimte voor een laagdrempelig video-app, en in ABN Amro werd een van de drie launching customers gevonden. Daardoor had Vormats direct gebruikers waarmee het product kon worden gevalideerd en verbeterd. Het resultaat is een product dat volledig voldoet aan de complianceregels van het bedrijfsleven, wat voor veel startups een grote uitdaging is.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Computable.nl over Vormats

Hele bedrijfsdossier van Vormats


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-29T10:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.