Marc Lelijveld (data en analytics consultant Macaw)

Computable Awards 2022, categorie IT-talent

Marc Lelijveld

Marc Lelijveld is data en analytics consultant bij Macaw. Als enige Nederlander deel uitmaken van een groep bi-experts die 33 man sterk is en door Microsoft benoemd te worden tot FastTrack Recognized Solution Architect is bijzonder. En dat gebeurde Marc Lelijveld vorig jaar. Dit jaar heeft hij de titel wederom in ontvangst mogen nemen en mag hij deze dragen tot eind juni 2023. Daarnaast is hij drie keer benoemd tot een Data Platform Most Value Professional (MVP). Deze erkenningen heeft hij te danken aan zijn diepgaande technische kennis en inzichten, zijn grote en brede technische interesse en gedrevenheid. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Marc Lelijveld van Macaw te nomineren in de categorie IT-talent.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie IT-talent van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
20 (Verandering)
19 (Effecten)
29 (Uniekheid)
32 (Toekomstpotentieel)

Eindcijfer Marc Lelijveld (data en analytics consultant Macaw): 6,44

Lelijveld beperkt zich niet tot één techniek, hij combineert verschillende vakgebieden in zijn werk. Hij ziet het grotere plaatje, waardoor er nieuwe, waardevolle innovatieve projecten ontstaan. Hij is een gedreven, actieve contributor. Niet alleen voor zijn werk- en opdrachtgevers, maar ook in de community. Zo geeft hij meerdere keren per jaar workshops over data en ai aan vrouwen die een carrière in de it ambiëren en zowel hun technische als hun zakelijke vaardigheden willen verbeteren en deelnemen aan de Techionista Academy. Hij helpt zijn collega’s op weg waar nodig, en ondersteunt diverse organisaties. Deze weet hij volgens Macaw te inspireren, motiveren en uit te dagen. Dit doet hij niet alleen bij klanten, maar ook binnen de (Power BI) community. Hij heeft een eigen blog, spreekt op conferenties en geeft webinars in samenwerking met Microsoft.

Marc Lelijveld zet zich in voor het professionaliseren van het Data Platform-team bij Macaw. Zo heeft hij een referentie-architectuur opgezet voor het hele team waarin de kennis en ervaring van verschillende collega’s en projecten samenkomen. Ook moedigt hij collega’s aan nieuwe dingen te proberen, zoals het spreken op een conferentie of het geven van een kennissessie. Lelijveld zijn inzet voor het team heeft ervoor gezorgd dat teamleden uitgedaagd worden en zich snel kunnen door ontwikkelen. Hierdoor ontstaat er een team met ontzettend veel kennis en vaardigheden. Daarnaast leeft Lelijveld op bij het inspireren en motiveren van anderen, door zijn ervaringen en kennis te delen. Dat doet hij niet alleen binnen de organisatie of bij klanten, maar ook breder op Europese conferenties, zoals SQLBits, Techorama en op andere grote community-evenementen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-30T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.