Julia Noothout (esg data scientist en junior portfolio manager a.s.r. vermogensbeheer)

Computable Awards 2022, categorie IT-talent

Julia Noothout

Na een Bachelor Geneeskunde, een Master Biomedical Image Sciences en een promotieonderzoek besloot Julia Noothout het roer om te gooien en haar interesses in data science, duurzaamheid en finance na te jagen. Bij a.s.r. vermogensbeheer viel alles op zijn plek. Ze solliciteerde op de functie van esg data scientist responsible investment, wat inhield dat ze data op het gebied van milieu, maatschappij en governance kon gaan analyseren om de duurzaamheid van beleggingen te meten. Daarnaast ging ze als junior portfolio manager zich bezighouden met de financiële taken die komen kijken bij het beheren van geldstromen. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Julia Noothout van a.s.r.te nomineren in de categorie IT-talent.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie IT-talent van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
20 (Verandering)
19 (Effecten)
29 (Uniekheid)
32 (Toekomstpotentieel)

Eindcijfer Julia Noothout (esg data scientist en junior portfolio manager a.s.r. vermogensbeheer): 6,20

Het was een enorm leerproject voor Noothout bij a.s.r.; het leren bewegen in een financiële wereld, met alle financiële begrippen en toepassingen van data science die daarbij horen. Ondanks haar leergierigheid en de wil om alles te snappen, maar kwam ze er al snel achter dat dat niet realistisch was. Daarom is Noothour een financiële opleiding gaan volgen en begint ze langzaam steeds meer eindjes aan elkaar te knopen. En ook op het gebied van data science leert ze veel. Bijvoorbeeld over natural language processing, een techniek die in opkomst is in de financiële wereld. Veel technieken zijn toe te passen op verschillende datadomeinen, maar er zitten altijd foefjes in waar je domeinkennis voor nodig hebt.

Wat is de impact van bedrijven op het klimaat, hoe worden medewerkers behandeld en krijgen ze een eerlijk loon, hoe zit het met de organisatiestructuur en mogen arbeiders zich bijvoorbeeld verenigen in vakbonden? Die duurzaamheidscomponenten spraken Noothout enorm aan. Ze merkte dat je geld dus echt kunt inzetten om de wereld een betere plek te maken. Ze was op zoek naar een plek waar ze impact kon maken, en die plek heeft ze bij a.s.r. vermogensbeheer gevonden. Niet alleen op het gebied van duurzame investeringen, maar ook als onderdeel van een team. Ondanks haar beperkte ervaring in de financiële wereld worden haar mening en ideeën gewaardeerd en de algoritmes die ze schrijft worden daadwerkelijk gebruikt. Zo helpt ze collega’s bij het automatiseren van handelingen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-30T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.