Maria Pantsidou (scrum master De Nederlandsche Bank)

Computable Awards 2022, categorie IT-talent

Maria Pantsidou

Maria Pantsidou is scrum master bij De Nederlandsche Bank. Ze is verantwoordelijk voor drie teams die diensten leveren aan de divisie Statistiek. Die statistieken levert ze aan interne collega’s, maar ook aan het CBS of de ECB. Elke dag start met een online stand-up. Er wordt gewerkt met sprints van twee tot vier weken, daarna presenteert het team de voortgang aan alle stakeholders. Pantsidouis is als het ware de coach; haar collega’s staan in het veld en moeten presenteren. Zij creëert omstandigheden waarin ze kunnen knallen en gefocust kunnen blijven om het gewenste resultaat te behalen. Ze is er om haar teams te laten shinen, niet andersom. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Maria Pantsidou van De Nederlandsche Bank te nomineren in de categorie IT-talent.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie IT-talent van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
20 (Verandering)
19 (Effecten)
29 (Uniekheid)
32 (Toekomstpotentieel)

Eindcijfer Maria Pantsidou (scrum master De Nederlandsche Bank): 6,23

DNB heeft een sterke digitale ambitie. Steeds meer van haar taken bevatten een it-component, en ze gelooft dat scrum daarvoor de beste aanpak is. Het biedt volgens Pantsidou transparantie, zowel binnen het team als naar de stakeholders. Bovendien creëert het focus. Er komt heel veel af op een scrumteam; vernieuwingen maar ook beheer. Met maximaal negen leden in het team kan ze niet alles doen, dus maakt ze afspraken wie wat gaat doen, stelt prioritering vast op de backlog, doet de sprint en behaalt het resultaat. Dat geeft rust, voor zowel het team als Pantsidou zelf.

Inmiddels weet ze dat ze bij een grote, maatschappelijk gedreven organisatie past. En daar hoort een bepaalde cultuur bij. Ze werken aan complexe zaken, nauwkeurigheid is essentieel. En hoewel ze werken met de nieuwste technologieën, moeten ze ook voldoen aan wet- en regelgeving. Pantsidou meent dat je een beetje van die pijn moet houden. Maar DNB is volgens haar zeker geen wereldvreemde club. Er werken hele diverse mensen, intelligent, gedreven, in pak of spijkerbroek. En ook de it’ers zijn volgens Pantsidou allang geen introverte developers in een donkere kelder meer; ze schuiven steeds meer op naar het hart van de organisatie. Met haar manier van werken wil ze de wereld op het vlak van financiële stabiliteit en economische zekerheid een klein beetje beter maken.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Vacatures bij De Nederlandsche Bank

Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-30T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.