Linda Bovaird (director of engineering - advertising, fintech en finance Bol.com)

Computable Awards 2022, categorie CxO

Linda Bovaird

Linda Bovaird was director it architecture, maar is sinds begin 2022 director of engineering - advertising, fintech en finance bij Bol.com. Op het moment dat ze bij Bol.com binnen stapte, zat ze op haar plek. Van engineering manager groeide ze al snel door naar de functie van director it architecture, om januari dit jaar de volgende stap binnen het bedrijf te maken. Bovaird loopt al een tijdje mee in de tech-wereld. Haar ervaring, de successen, maar ook tegenslagen hebben haar gevormd tot wie ze is. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Linda Bovaird van Bol.com te nomineren in de categorie CxO.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie CxO van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
28 (Verandering)
30 (Effecten)
21 (Uniekheid)
21 (Toekomstplannen)

Eindcijfer Linda Bovaird (director it architecture Bol.com): 6,49

Bovaird vind het heel belangrijk om een verandering teweeg te brengen binnen een bedrijf dat ze op elk niveau ken. Toen Bol.com haar benaderde voor een gesprek wilde ze ook eerst dit bedrijf leren kennen en met haar voeten in de modder staan. Ze klimt snel op, inmiddels tot de functie van director of engineering - advertising, fintech en finance. Voor Bovaird staan haar teams altijd voorop en neemt ze haar verantwoordelijkheid hierin. Daarbij vindt ze diversiteit, waaronder vrouwen in tech, belangrijk: Als vrouw in het managementteam van tech kan ze bepaalde onderwerpen ook eens van een andere kant belichten. Dat helpt. In het verleden heeft ze met veel vrouwen gewerkt. Op operationeel vlak zijn vrouwen dan ook echt goed in haar optiek. Denk hierbij aan meerdere ballen tegelijkertijd in de lucht houden of snel switchen tussen werkzaamheden. Daarnaast voegt het iets toe aan het totaalplaatje van diversiteit.

Daarnaast denkt Bovaird dat zij als vrouw een andere aanpak heeft in leiden. Ze omarmt haar vrouwelijkheid in het leiderschap. Dat betekent dat ze soms heel zacht is en als het nodig is, kan ze heel hard zijn. Dit doet ze altijd op een constructieve manier. Vrouwen hebben over het algemeen een sterker empathisch vermogen en dat wordt volgens haar gewaardeerd onder collega’s. Daarnaast vindt ze het heel erg belangrijk om teams in hun kracht te zetten, door hen te helpen om hun potentie volledig in te zetten. Binnen leiderschap draait het niet om vertellen wat iedereen moet doen, maar eerder om het luisteren naar wat wel en niet werkt voor het team. Het gaat vooral om coaching, zodat ze zelf het probleem kunnen aanpakken. Dat wil Bovaird mogelijk maken.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-30T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.