Jan Brolsma (founder/director Elfsquad)

Computable Awards 2022, categorie CxO

Jan Brolsma

Jan Brolsma is founder/director van Elfsquad. Het softwarebedrijf uit Drachten is in 2015 opgericht. De focus ligt op het maken van bedrijfssoftware. De cpq-software, wat staat voor configure, price, quote, van Elfsquad zorgt voor een foutloos preproductieproces, verkorte doorlooptijden en altijd kloppende offertes. Met name bedrijven in de maakindustrie die complexe producten configureren, de kosten berekenen en offertes uitbrengen maken gebruik van de software van Elfsquad. De afgelopen jaren maakte de onderneming een flinke groei door. Jaarlijks groeide de omzet met ruim 150 procent en verdubbelde het aantal medewerkers. Inmiddels telt het team dertig mensen. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Jan Brolsma van Elfsquad te nomineren in de categorie CxO.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie CxO van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
28 (Verandering)
30 (Effecten)
21 (Uniekheid)
21 (Toekomstplannen)

Eindcijfer Jan Brolsma (founder/director Elfsquad): 6,25

Recent tekende Coca-Cola als klant op. Deze softdrankgigant gebruikt software van Elfsquad waarmee hun bottelaars de juiste koelapparaten kunnen samenstellen. Ook bedrijven als Dewulf & Damen Shipyards zitten in het portfolio van Elfsquad. Brolsma timmert met zijn bedrijf hard aan de weg en opent binnen een jaar twee nieuwe locaties. Hij is in 2015 begonnen met het bouwen van zijn eigen software, met de focus op de maakindustrie. De cpq-software van Elfsquad stelt bijvoorbeeld Coca-Cola in staat zijn gebruikers de ideale koeler voor zijn of haar situatie, continent en regio aan te bieden. Ze worden daarbij stap voor stap door het configuratieproces geleid. De software werd twee maanden getest, voordat de Amerikanen hun definitieve keuze voor de Drachtster tool bekendmaakten. Inmiddels zet Coca Cola de software strategisch in op meerdere afdelingen binnen de organisatie.

Elfsquad CPQ is gebaseerd op artificial intelligence, draait volledig in de cloud en biedt de mogelijkheid te integreren met marketing-, verkoop- en operations-teams. Het idee achter de tool is dat in het proces voorafgaand aan de productie geen onnodig tijdverlies en fouten optreden. Zeker bij complexe klantwensen liggen deze risico’s op de loer. Van 2015 tot aan 2021 huurde Elfsquad meerdere kantoorruimtes in Drachten. In september verhuisde Elfsquad naar haar eerste gekochte kantoorpand. Tijdens de feestelijke opening van dit nieuwe kantoorpand grapte Derek Roos (voormalig ceo van Mendix) dat Elfsquad hier te snel uit zal groeien, en is dan ook het tweede kantoorpand aangeschaft.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Computable.nl over Elfsquad

Hele bedrijfsdossier van Elfsquad


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-30T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.