Marcel Krom (vertrekkend cio PostNL)

Computable Awards 2022, categorie CxO

Marcel Krom

Marcel Krom gaat als cio PostNL verlaten. Onder zijn leiding investeerde PostNL fors in het vergroten van de digitale kennis binnen het concern: gebrek aan kennis binnen het senior management bleek een rem op de digitale transformatie. Het verdiepen van kennis ziet de vertrekken cio ook in de toekomst graag gehandhaafd: senior managers moeten volgens hem ‘aan’ staan. Hij is dus de drijvende kracht achter de digitale transformatie bij PostNL. Als chief information officer slaagde hij erin om het postbedrijf met 220 jaar historie klaar te stomen voor het digitale tijdperk. Mede dankzij Kroms inspanningen is het huidige PostNL sterk geïntegreerd met e-commercebedrijven en is de pakketdienst volledig gedigitaliseerd. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Marcel Krom, voorheen van PostNL, te nomineren in de categorie CxO.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie CxO van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
28 (Verandering)
30 (Effecten)
21 (Uniekheid)
21 (Toekomstplannen)

Eindcijfer Marcel Krom (voorheen cio PostNL): 6,72

De consument die exact weet wanneer zijn pakketje aankomt, de postbezorger die via een app wordt geïnformeerd over een gewijzigde route, slimme algoritmes die voorspellen hoe druk het wordt bij het aanscherpen van coronamaatregelen – PostNL maakte de afgelopen jaren een grootschalige digitale transformatie door. Een breed palet aan innovaties werd doorgevoerd, zowel aan de voorkant als in het logistieke hart van het bedrijf. PostNL geldt als een geslaagd voorbeeld van digitale transformatie. Veel organisaties die transformeren tot een digitale organisatie steken fors geld in technologie, processen en organisatiemodellen, maar vergeten te investeren in mensen. PostNL investeerde juist ook in het vergroten van digitale kennis bij het senior management.

Per 1 september 2022 verlaat Krom PostNL, het concern waar het grootste deel van zijn loopbaan tot nu toe zich afspeelde. In 1993 begon hij bij PTT Post op de net opgezette it-afdeling voor datamarketing. Na een uitstapje naar buiten heeft Krom via diverse managementfuncties de weg afgelegd richting de functie van cio bij PostNL. PostNL loopt dus als een rode draad door zijn professionele leven. Met het bedrijf heeft Krom een gigantische transitie doorgemaakt. De it-transformatie die hij heeft geleid, was fantastisch. Hij had bij PostNL nog heel veel kunnen doen, maar Krom koos ervoor om nog een keer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Daar is Krom nog steeds naar op zoek.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-30T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.