Hyarchis scoort met Data Science Academy

Computable Awards 2022, categorie Onderwijsproject

Digital Academy onderwijs

Hyarchis heeft een Data Science Academy geopend om zelf de volgende generatie data scientists op te leiden. Inmiddels hebben zich ruim honderd studenten voor de opleiding aangemeld. De Academy werd formeel geopend door de Litouwse minister van Wetenschap en Onderwijs. De Academy is gevestigd in Kaunas, de tweede stad van Litouwen en een van de belangrijkste fintech-centra in Europa. Met de Data Science Academy kijkt Hyarchis vooruit naar 2030 om digital natives aan te trekken. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Hyarchis te nomineren in de categorie Onderwijsproject.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Onderwijsproject van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
16 (Complexiteit/risico’s)
42 (Toegevoegde waarde)
29 (Originaliteit/innovatieve kracht)
13 (Rol leverancier)

Eindcijfer Data Science Academy (Hyarchis): 6,88

Terwijl banken nog volop bezig zijn met het absorberen van de internetgeneratie, staan de eerste echte digital natives al te trappelen. Dit is een generatie die in plaats van spaargeld crypto currencies bezit, digitale kunst koopt en sociaal contact zoekt in de metaverse. Deze generatie gaat het huidige financiële landschap opnieuw volledig op z’n kop zetten, niet alleen voor banken, maar ook voor fintechs die zichzelf nu als disruptor beschouwen. Met de Data Science Academy wil Hyarchis een systeem bouwen dat vooruitkijkt naar die nieuwe generatie disruptors.

Hyarchis bouwt aan het eerste systeem in Europa dat op coherente wijze alle soorten gegevens kan samenbrengen voor KYC-compliance, variërend van digitale identiteitsverificatie tot blockchain-authenticatie en van traditionele documenten tot cryptowallets. Hoogduijn: Dit eerste systeem is bedoeld is om banken te helpen de generatie Alfa te bedienen en daarmee zelf ook echt digital native te worden. Het kijkt daarmee vooruit naar een nieuwe generatie banken die op zal komen tijdens de volgende fintech-golf. Dit is een generatie banken die de huidige disruptors zal disrupten. Neobanken brachten bankieren online, maar slagen er vooralsnog niet in om digitale activa te omarmen en worstelen in hun focus naar de ultieme klantbeleving om hun regulatory compliance op orde te brengen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T09:30:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.