Digital Days scoren in Veenendaal

Computable Awards 2022, categorie Onderwijsproject

Kind jeugd tablet onderwijs

Tijdens de Digital Days komen ruim vierhonderd toekomstige ict-talenten van het vo, mbo en hbo samen om kennis te maken met de actuele technologieën op ict-gebied. Digital Days Veenendaal is er voor de jongeren van Midden-Nederland. Het ruim dertig uur durende event bestond uit drie onderdelen; Tech Day, Hackathon en Game Battle. Door commitment van de it-ondernemingen, gemeente en onderwijsinstellingen uit de regio zijn de Digital Days al voor het zesde jaar een succes. De vo-, mbo- en hbo-scholen uit de regio hebben het talentevenement in veel gevallen opgenomen binnen hun curriculum. Het event maakt zo deel uit van het leerplan van de toekomstige it-talenten. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Digital Days Veenendaal te nomineren in de categorie Onderwijsproject.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Onderwijsproject van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
16 (Complexiteit/risico’s)
42 (Toegevoegde waarde)
29 (Originaliteit/innovatieve kracht)
13 (Rol leverancier)

Eindcijfer Digital Days Veenendaal (Regio FoodValley, it-ondernemingen, Gemeente Veenendaal en onderwijsinstellingen uit Midden-Nederland): 6,72

Bedrijven kunnen tijdens de Digital Days hun expertise laten zien aan jongeren en krijgen hiervoor innovatieve oplossingen retour. Bovendien wordt getracht jongeren te enthousiasmeren voor een opleiding en carrière in de it. Tijdens de Tech Day worden jongeren in masterclasses geïnspireerd door nieuwe technologieën, zoals artificial intelligence, internet of things en augmented reality. De jongeren werken in teams om, onder begeleiding van experts uit de praktijk, innovatieve oplossingen te bedenken voor technische vraagstukken.

Aan het einde van de dag worden de ideeën gepitcht voor een jury bestaande uit directeuren van onderwijs, bedrijfsleven en overheden. Tegelijkertijd breken studenten hun brein tijdens de Hackathon waarin zij toewerken naar het opleveren van een prototype voor een technisch en maatschappelijk vraagstuk uit de regio. Zo gaan ze in de praktijk samen aan de slag met innovatieve ideeën en oplossingen voor uitdagende vraagstukken uit de Regio FoodValley. Het event kent een unieke publiek-private samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Het jaarlijkse event wordt gesponsord door vooraanstaande it-ondernemingen uit de regio. Door de diverse onderdelen die het event kent worden vele aspecten van de techniek aangedaan en interessegebieden van de jongeren zodoende geprikkeld. Het event sluit traditiegetrouw af met een 24-uurs lan-party waarin in competitieverband gegamed wordt om de Game Battle Trophy.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T09:30:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.