Nominatie voor Nationale TekkieWorden Week

Computable Awards 2022, categorie Onderwijsproject

Kinderen computer les onderwijs

Van 21 tot 25 maart organiseerde TekkieWorden.nl, een Nederlandse gids naar werken en studeren in it, de Nationale TekkieWorden Week. Onderwijsinstellingen en bedrijven uit alle provincies van Nederland organiseerden samen 65 online, gratis toegankelijke, it-proeflessen en oriëntatieworkshops. De landelijke opschaling legt de nadruk op het activeren van omscholers vanuit een baan. De organisatie wil zo tienduizend extra it’ers beschikbaar maken, door hen te begeleiden in het oriënteren op it-opleidingen en -banen. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om de Nationale TekkieWorden Week te nomineren in de categorie Onderwijsproject.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Onderwijsproject van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
16 (Complexiteit/risico’s)
42 (Toegevoegde waarde)
29 (Originaliteit/innovatieve kracht)
13 (Rol leverancier)

Eindcijfer Nationale TekkieWorden Week: 7,86

Het almaar oplopend tekort aan it-talent vormt een belangrijke reden om het sinds 2019 bestaande initiatief ‘TekkieWorden Week’ op te schalen tot landelijk initiatief. Het begon als een samenwerking tussen Metropoolregio Amsterdam, StartupAmsterdam en TekkieWorden, maar inmiddels zijn de gemeenten Almere, Amsterdam, Utrecht en de Utrecht Tech Community, Rotterdam en ITx Campus Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Den Haag, en Heerlen aangesloten. Lokale it-opleiders en techbedrijven doen mee zoals Novi Hogeschool, Techgrounds, en Codam, samen met bedrijven als TomTom en Coolblue.

Overigens is TekkieWorden.nl inmiddels opgegaan in het ict-opleidingsinitiatief Techgrounds en gaat de dienst verder als Techgrounds Guide. Op die manier wordt een volledig route geboden van ‘ontdekken’ en ‘oriënteren’ tot ‘opleiden’ in it. 

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T09:30:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.