Ambulances Limburg scoren met digitale spoedmelding

Computable Awards 2022, categorie Zorgproject

Dit artikel delen:
ambulance

HAP Maastricht en Meldkamer Ambulancezorg Limburg zijn aan de slag gegaan met de digitale spoedmelding van de HAP naar de meldkamer. Door deze digitale spoedmelding hebben medewerkers van de meldkamer sneller inzicht in de aard van de spoedmelding om daarmee de juiste vervolgzorg te organiseren. Om dit technisch te ondersteunen is ict-leverancier Topicus betrokken. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om HAP Maastricht en Meldkamer Ambulancezorg Limburg te nomineren in de categorie Zorgproject.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Zorgproject van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
30 (Complexiteit/risico’s)
36 (Toegevoegde waarde)
19 (Originaliteit/innovatieve kracht)
15 (Rol leverancier)

Eindcijfer Digitale spoedmelding (HAP Maastricht, Meldkamer Ambulancezorg Limburg en Ambulancezorg Nederland): 6,94

Met de digitale spoedverwijzing is de zorg rond de patiënt sneller georganiseerd en komt dit de kwaliteit van de patiëntenzorg ten goede. Maar ook voor de zorgverleners levert het veel op. Met de vernieuwde spoedmelding stuurt de HAP de uitkomst van de triage en de gegevens van de patiënt digitaal door. Deze triage en gegevens zijn dan direct beschikbaar in het Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS) bij de meldkamer, waar dat voorheen opnieuw ingevoerd moest worden. Het geeft tijd- en kwaliteitswinst. Met dank aan Ambulancezorg Nederland voor de ondersteuning.

De samenwerking tussen HAP Maastricht en Meldkamer Ambulancezorg Limburg geeft invulling aan de ambitie in Limburg om de (acute) zorg voor patiënten, slimmer en beter te organiseren. Het streven is erop gericht dat na implementatie en evaluatie van de techniek en het proces, opschaling naar andere subregio’s in Limburg gerealiseerd gaat worden. De verwachting is dat de zorgaanbieders in het tweede kwartaal van dit jaar de digitale spoedmelding in gebruik hebben genomen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T10:30:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.