VZVZ en Alphatron scoren met DVDexit

Computable Awards 2022, categorie Zorgproject

Dit artikel delen:
DVD

In 2021 leverde het programma Twiin met het project ‘DVDexit’ een landelijke oplossing op voor het makkelijk kunnen versturen van beelden en verslagen, als eerste stap naar Beeldbeschikbaarheid (beelden ophalen binnen de werkomgeving van de radioloog). De oplossing achter dit landelijke netwerk tussen zorginstellingen heet Twiin Portaal. Het doel is het gebruik van dvd’s overbodig te maken. Het Twiin Portaal zorgt ervoor dat essentiële medische gegevens veilig, sneller, efficiënter en goedkoper bij de ontvangende zorgverlener zijn. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om het project ‘DVDexit’ te nomineren in de categorie Zorgproject.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Zorgproject van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
30 (Complexiteit/risico’s)
36 (Toegevoegde waarde)
19 (Originaliteit/innovatieve kracht)
15 (Rol leverancier)

Eindcijfer DVDexit (VZVZ Servicecentrum en Alphatron Medical Systems): 6,85

In een jaar zijn nagenoeg alle 74 ziekenhuizen aangesloten en inmiddels ook een aantal zelfstandige klinieken en centra voor medische diagnostiek. Uitdagingen waren er ook, zoals het gebruik van BSN in Dicom en de verschillende keuzes die verschillende leveranciers hadden gemaakt voor Dicom-implementatie-opties voor met name verslagen. Inmiddels worden bijna honderdduizend onderzoeken per maand verstuurd via deze landelijke voorziening. Een prachtig resultaat gezien de uitdaging dat dit pas ging werken als alle instellingen in korte tijd ook daadwerkelijk zouden aansluiten en het gebruiken. De baten zijn significant: sneller transport en een vermindering van het aantal logistieke handelingen.

Ook de patiënt is inbegrepen. ‘ZorgBericht’ is onderdeel van de oplossing en heeft tot doel om radiologische onderzoeken en verslagen op een laagdrempelige wijze met de patiënt te kunnen delen, zonder dat zij aangesloten hoeven te zijn op het Twiin Portaal. Vanaf 1 oktober 2021 is het VZVZ Servicecentrum beheerder van de functionaliteit Twiin Portaal. De software voor het Twiin Portaal en de technische ondersteuning wordt geleverd door Alphatron Medical Systems. VZVZ en Alphatron Medical Systems hebben hiertoe een overeenkomst afgesloten. MedicalPHIT en Mitopics waren betrokken als coördinator van de selectie- en inkoopprocedure en de implementatie van DVDexit.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T10:30:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.