Koppeling helpt spoedpatiënt in Amsterdam

Computable Awards 2022, categorie Zorgproject

Dit artikel delen:
Spoedzorg trauma

Patiënten die via de locaties CentrumOost en West van Huisartsenposten Amsterdam naar de spoedeisende hulp van het OLVG worden verwezen, hoeven niet langer met een papieren verwijzing op pad. Sinds kort vindt de verwijzing van de huisartsenpost naar de spoedeisende hulp digitaal plaats. Dit komt de snelheid ten goede en ondersteunt de kwaliteit van de patiëntenzorg. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om het project van Huisartsenposten Amsterdam, OLVG, CompuGroup Medical, Epic en Sigra te nomineren in de categorie Zorgproject.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Zorgproject van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
30 (Complexiteit/risico’s)
36 (Toegevoegde waarde)
19 (Originaliteit/innovatieve kracht)
15 (Rol leverancier)

Eindcijfer Spoedpatiënt beter geholpen (Huisartsenposten Amsterdam, OLVG, CompuGroup Medical, Epic en Sigra): 6,88

De samenwerking tussen Huisartsenposten Amsterdam en het OLVG en leveranciers CompuGroup Medical en Epic is begeleid door Sigra, regionaal samenwerkingsverband van organisaties in zorg en welzijn. Afgelopen najaar gingen de organisaties als koploperproject aan de slag in het landelijke programma ‘Met spoed beschikbaar’. Koploperprojecten zijn projecten met regionale coalities van spoedzorgaanbieders die gezamenlijk met hun ict-leveranciers werken aan de realisatie van digitale gegevensuitwisselingen in de acute zorgketen.

Vanaf nu komt de verwijsbrief van de huisartsenpost meteen na verzending digitaal bij OLVG binnen. Deze wordt, na controle op het BSN van de patiënt, automatisch aan het patiëntendossier gekoppeld, waardoor alle relevante informatie op één plek staat. Vroegtijdige inzage in de medische informatie van de patiënt en informatie over de urgentie van de situatie is essentieel om de patiënt optimale zorg te verlenen. Huisartsenposten Amsterdam vindt het een positieve ontwikkeling dat het op deze manier kan bijdragen aan een optimale overdracht van patiënten naar de SEH van het OLVG. De patiënt hoeft dankzij de nieuwe digitale verwijzing zelf geen papieren verwijzing meer mee te nemen vanuit de huisartsenposten naar de spoedeisende hulp en kan nu sneller de juiste zorg krijgen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T10:30:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.