Movares scoort met betere samenwerking

Met zo’n duizend medewerkers, verspreid over diverse vestigingen, werkt Movares aan projecten en processen op het gebied van infrastructuur, mobiliteit, digitale transformatie en milieu. Voor een groot deel van de interne communicatie en informatie-uitwisseling had het bureau al een intranet in gebruik, maar dat was aan vervanging toe. Ook bevorderde het platform de onderlinge interactie en samenwerking nauwelijks. En dat terwijl samenwerking wel heel belangrijk voor het bedrijf is om te kunnen innoveren. Daarom is Movares vorig jaar overgegaan op de digitale werkplek Debble van Wortell. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Movares te nomineren in de categorie Grootzakelijk project.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Grootzakelijk project van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
24 (Complexiteit/risico’s)
38 (Toegevoegde waarde)
26 (Originaliteit/innovatieve kracht)
12 (Rol leverancier)

Eindcijfer Betere samenwerking (Movares, Debble en Wortell): 6,28

Voorafgaand aan de zoektocht naar een nieuw intranet stelde Movares een lijstje op met voorwaarden waaraan het moest voldoen. Zo wilden ze onder meer dat de gebruiker centraal staat. Met de flexibele widgetzone biedt Debble medewerkers de mogelijkheid om zelf te bepalen welke informatie op de homepage staat en om die homepage zo makkelijk te personaliseren. Daarnaast moest het platform voor zowel de afdeling Communicatie als de afdeling IT eenvoudig te beheren en onderhouden zijn en was het belangrijk dat het overal en altijd voor elke medewerker toegankelijk is. Movares werkt steeds meer in hybride werkvormen, wat vereist dat collega’s vanaf allerlei plekken op alle soorten devices toegang tot het intranet hebben.

Na een uitvoerige marktverkenning viel de keuze op Debble Workplace van Wortell, in combinatie met de kennismanagementtool Debble Knowledge Base. Dit platform voldoet aan alle gestelde eisen. Movares kan met een aantal standaard softwareblokken er een eigen draai aan geven, zonder dat het te complex wordt. Zo voldoet het intranet aan specifieke wensen en kan er gebruikt worden gemaakt van alle nieuwe functionaliteiten en updates die Debble biedt. Een ander belangrijk voordeel ten opzichte van het oude platform is dat er meer interactie mogelijk is tussen de medewerkers. Via Yammer kunnen zij op een snelle, laagdrempelige manier vragen aan elkaar stellen. En iedereen kan nu makkelijk op intranet nieuwsberichten plaatsen en reageren op berichten van anderen. Dat betekent dat Movares niet meer hoeven te wachten op het wekelijkse infobulletin om nieuws te verspreiden, maar het kan brengen op het moment dat het relevant is.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.