OAZ, Usoft en Endava scoren met MijnOAZ 2.0

Computable Awards 2022, categorie Grootzakelijk project

Dit artikel delen:
Subsidie

OAZ geeft maatwerk advies over het verkrijgen van subsidies en het managen van financiële voordelen en risico’s die verbonden zijn aan het hebben van personeel. Door deze adviezen ook uit te voeren, ontzorgen zij hun klanten. De kennispartner op hr-gebied heeft een platform, MijnOAZ, dat een groot deel van het dienstenpakket automatiseert. USoft werd, samen met partner Endava, ingeschakeld om dit platform door te ontwikkelen naar het nieuwe MijnOAZ 2.0. Het doel? Meer diensten aan het platform toevoegen en het aantal functionaliteiten uitbreiden. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om OAZ, Usoft en Endava te nomineren in de categorie Grootzakelijk project.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Grootzakelijk project van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
24 (Complexiteit/risico’s)
38 (Toegevoegde waarde)
26 (Originaliteit/innovatieve kracht)
12 (Rol leverancier)

Eindcijfer MijnOAZ 2.0 (OAZ, Usoft en Endava): 6,12

Samen hebben USoft en Endava functionaliteiten ontwikkeld voor de processen rondom de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA). Omdat de WGA-status voor langere tijd gevolgd moet worden en veranderlijk is – een medewerker kan van 20 procent arbeidsongeschikt naar 70 procent gaan en andersom – heeft OAZ voor een aanpak met bedrijfsregels gekozen die deze veranderingen geautomatiseerd in actie kunnen omzetten. Door het gebruik van bedrijfsregels in natuurlijke taal kunnen medewerkers makkelijk met het systeem werken en aanpassingen doen. Dit heeft een grote toegevoegde waarde voor de snelheid van de processen. De grote voordelen voor OAZ zijn meer efficiëntie, minder fouten en meer inzicht in wat nu de status is van een bepaalde medewerker en kostenbesparing.

MijnOAZ 2.0 bestaat uit een webinterface waarop per organisatie te zien is welke activiteiten er moeten worden uitgevoerd voor de specifieke regelingen. Deze activiteiten worden door de rules engine van USoft geautomatiseerd op basis van bedrijfsregels, zoals vastgelegde periodes in de wetgeving. Dit heeft een enorme toegevoegde waarde voor zowel OAZ als haar klanten in de vorm van het voorkomen van boetes, teveel betalen of het niet nakomen van afspraken. Daarbij was OAZ specifiek op zoek naar een innovatief platform waarbij ook de gebruikers meer inbreng hadden en ook mee konden kijken in wat er gerealiseerd ging worden. De applicatie MijnOAZ2.0 is met het low-code platform van USoft. Mijn OAZ 2.0 heeft een angular front-end en een USoft back-end.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T11:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.