UT scoort met testfabriek voor maakindustrie

Computable Awards 2022, categorie MKB-project

Het Fraunhofer Project Center at the University of Twente (FPC@UT) investeert mede dankzij de Europese bijdrage uit REACT-EU in de ontwikkeling van het Advanced Manufacturing Center (AMC): een testfabriek voor de maakindustrie. Het bestaande initiatief van de Universiteit Twente en het Fraunhofer Institute for Production Technology zet hiermee een belangrijke volgende stap in het ondersteunen van de digitale transitie en innovatie van het mkb in de maakindustrie. Het mkb is belangrijk voor de werkgelegenheid in Oost-Nederland. Om haar concurrentiepositie te behouden, is het nodig dat het mkb versterkt inzet op digitalisering in het productieproces. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om het Advanced Manufacturing Center te nomineren in de categorie MKB-project.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie MKB-project van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
15 (Complexiteit/risico’s)
39 (Toegevoegde waarde)
28 (Originaliteit/innovatieve kracht)
18 (Rol leverancier)

Eindcijfer Advanced Manufacturing Center (Universiteit Twente en Fraunhofer Institute for Production Technology): 6,20

Om te kunnen voldoen aan de vraag van de continu veranderende markt, is het belangrijk dat productiesystemen flexibel zijn. Er is bijvoorbeeld behoefte aan grotere productvariatie. Hierin speelt digitalisering een belangrijke rol. Dit wordt aangeduid als smart industry: informatie- en communicatietechnologie die met behulp van sensoren en gegevensverwerking de productieprocessen kunnen verbeteren. Het levert bedrijven aanzienlijke verbeteringen op in ontwerp, planning en productie en zorgt voor kortere doorlooptijden en efficiënter energie- en materiaalgebruik.

In Oost-Nederland heerst er een grote behoefte aan een faciliteit waar de industrie samen kan werken met onderzoekers, ingenieurs en andere technisch deskundigen op het gebied van advanced manufacturing. Met de REACT-EU-financiering kan er in die behoefte worden voorzien en wordt er bijdragen aan de bouw van een goed uitgerust centrum voor advanced manufacturing, dat de regio ondersteunt. Door industriële bedrijven, met name uit het mkb, uit te nodigen in het Advanced Manufacturing Center, krijgen zij de kans om de nieuwste technologie op het gebied van industriële digitalisering te ervaren. Het AMC, gerund en beheerd door het FPC@UT, wordt een faciliteit waar de industrie samen kan werken met onderzoekers en andere technisch deskundigen. Specifieke uitdagingen van mkb’ers worden onderzocht en er wordt hulp geboden bij de toepassing in de eigen productieomgeving.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T11:30:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.