UTS scoort met rapporteren CO2-emissies

Computable Awards 2022, categorie MKB-project

Om de CO2-rapportages te automatiseren, zocht verhuisorganisatie, logistieke en facilitaire dienstverlener UTS naar een gestandaardiseerde oplossing in de markt. De keuze viel op BigMile, leverancier van software voor het calculeren en analyseren van transport-gerelateerde CO2-uitstoot. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit diepgeworteld in de bedrijfsvoering, want UTS Nederland begon al in 2008 met het terugdringen van de CO2-uitstoot op al zijn activiteiten. Inmiddels is de CO2-uitstoot met 77 procent gedaald sinds de uitstoot proactief gemeten, gereduceerd, verduurzaamd en gecompenseerd wordt. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om UTS en BigMile te nomineren in de categorie MKB-project.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie MKB-project van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
15 (Complexiteit/risico’s)
39 (Toegevoegde waarde)
28 (Originaliteit/innovatieve kracht)
18 (Rol leverancier)

Eindcijfer CO2-emissies rapporteren (UTS en BigMile): 6,02

Om de CO2-uitstoot op een gestructureerde manier te reduceren gebruikt UTS de CO2-Prestatieladder. Sinds augustus 2021 is de onderneming in het bezit van het CO2-bewust Certificaat voor niveau 3, dat betrekking heeft op de uitstoot van de eigen organisatie. Om inzicht te krijgen in de vervoersgerelateerde uitstoot en hierover te kunnen rapporteren, werkt UTS nu met BigMile. Tot voor kort gebeurde dit handmatig in Excel, een arbeidsintensief proces wat elk kwartaal opnieuw moest worden doorlopen. BigMile geeft UTS nu doorlopend inzicht.

Belangrijk bij de keuze voor BigMile was dat het een gestandaardiseerde oplossing is en dat de uitstoot kan worden gealloceerd naar klantniveau. Bij de inkoop van diensten speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. In tenders vragen bedrijven steeds vaker om de CO2-uitstoot per vervoerde eenheid te rapporteren. Hierin voorziet BigMile. BigMile is een calculatie- en analyseplatform waarmee logistiek dienstverleners en verladers de multimodale transport-gerelateerde CO2-uitstoot van hun vervoer kunnen optimaliseren en erover kunnen rapporteren: per klant, per logistiek dienstverlener, per zending of per regio. Het saas-platform is zowel geschikt voor bedrijven met een regionaal of stedelijk dekkingsgebied als voor globaal opererende multinationals die van verschillende vervoersmodaliteiten gebruikmaken.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Computable.nl over UTS

Hele bedrijfsdossier van UTS


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T11:30:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.