ATG scoort met digitale mangatwacht Visics

Computable Awards 2022, categorie MKB-project

Mangat put tank

Access Technology Group (ATG) gebruikt technologie om veiligheid te bieden in de zware industrie, op plekken waar je als mens eigenlijk niet wilt komen zonder het nemen van speciale maatregelen. Denk hierbij aan tanks en installaties in olieraffinaderijen, chemische fabrieken, boorplatformen en elektriciteitscentrales. Om de veiligheid te monitoren wordt een breed scala aan sensoren, maar ook een compleet datacenter van Dell Technologies toegepast. ATG biedt een digitale mangatwacht, genaamd Visics, waarvoor een complete technologie-stack van Dell Technologies is uitgerold op locatie.Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om ATG te nomineren in de categorie MKB-project.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie MKB-project van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
15 (Complexiteit/risico’s)
39 (Toegevoegde waarde)
28 (Originaliteit/innovatieve kracht)
18 (Rol leverancier)

Eindcijfer Digitale mangatwacht Visics (Access Technology Group, Dell Technologies en VMware): 6,46

Afhankelijk van de grootte van de locatie en de hoeveelheid mangaten neemt het bedrijf een passende infrastructuur mee. De infrastructuur bestaat uit een hele serie sensoren die onder andere temperatuur, luchtvochtigheid en gassen en dampen meten en ATG automatisch inzicht geeft in de gegevens die zij nodig hebben om hun acties te bepalen. Buiten de Visics-componenten bevinden er zich een compleet draadloos netwerk en één of meerdere mobiele datacenters, dat in samenwerking met Dell Technologies tot stand is gekomen. Zij zijn de huisleverancier van het serverpark dat op elke locatie wordt gebruikt. Daarnaast maakt het bedrijf gebruik van een grote VMware-stack, waar Dell Technologies een grote rol in vervult. De complete VMware datacenter stack is volledig redundant uitgevoerd. Als er ergens een storing optreedt, blijft het datacenter doordraaien en lopen mensen geen gevaar.

Als de oplossing is opgebouwd en werkt dan kan er vanuit één centrale plek toezicht worden gehouden op alle mangaten. Het eerste voordeel is dat hierdoor minder mensen nodig zijn. Je hebt niet langer bij elk mangat een persoon nodig: nu kan één persoon meerdere mangaten tegelijk in de gaten houden. Een ander groot voordeel is dat de sensoren continu metingen verrichten, waardoor er direct actie kan worden ondernomen bij een onveilig wordende situatie. Dit geldt bijvoorbeeld als de hoeveelheid zuurstof onder een acceptabel niveau komt. Door de aanwezigheid van microfoons en speakers kan de operator direct ingrijpen en mensen opdracht geven om de ruimte te verlaten. Door de aanwezigheid van camera’s is permanente monitoring mogelijk van de werkzaamheden, wie er ‘binnen’ zijn en of de veiligheid op orde is. Er zijn landen waar juridische risico’s moeten worden afgedicht als een installatie wordt stilgelegd voor onderhoud. ATG kan door het Dell Technologies datacenter alle camerabeelden, geluidsopnames en metingen van de sensoren continu opnemen en synchroniseren. Zo kan altijd teruggekeken worden wat er is gebeurd tijdens het onderhoud en welke metingen er toen zijn gedaan. Voor sommige bedrijven is dat enorm belangrijk.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T11:30:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.