Limburg scoort met Digitale Werkplaats MKB

Computable Awards 2022, categorie MKB-project

Werkplaats

Limburgse mkb-bedrijven die met vragen zitten over digitalisering kunnen sinds kort terecht bij één loket. Dan opent de Brightlands Digitale Werkplaats MKB, gevestigd op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. De Digitale Werkplaats MKB is in de plaats gekomen van het project MKB Datalab Limburg. Dat stopte in augustus, omdat toen de subsidieperiode afliep. De opvolger wordt gefinancierd door de provincie, ontwikkelingsmaatschappij LIOF, MKB-Limburg, werkgeversvereniging LWV, Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL), de regio Parkstad en de gemeente Heerlen. Ook de op de campus gevestigde bedrijven LarkInfolab, Betawerk en Conclusion zijn partners. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om de Digitale Werkplaats MKB te nomineren in de categorie MKB-project.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie MKB-project van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
15 (Complexiteit/risico’s)
39 (Toegevoegde waarde)
28 (Originaliteit/innovatieve kracht)
18 (Rol leverancier)

Eindcijfer Digitale Werkplaats MKB (Brightlands Smart Services Campus, Provincie Limburg, LIOF, MKB-Limburg, LWV, Economische Samenwerking Zuid-Limburg, Regio Parkstad, Gemeente Heerlen, LarkInfolab, Betawerk en Conclusion): 6,41

Sinds de zomer is gewerkt aan het nieuwe loket, waar in tegenstelling tot bij MKB Datalab Limburg alle mkb’ers terecht kunnen en niet alleen bedrijven tot vijftig werknemers. Een ander verschil is dat de Digitale Werkplaats MKB een fysieke locatie krijgt, op de Heerlense campus. Een bewuste keuze die de drempel om actief aan de slag te gaan met digitaliseren lager maakt. De Digitale Werkplaats MKB moet een ‘one stop shop’ zijn voor mkb’ers die worstelen met digitalisering. Dan kan het gaan om het inrichten van een webshop of de vindbaarheid op het wereldwijde web, het op een slimme manier gebruiken van de klantdata die binnen het bedrijf aanwezig zijn of om zaken die te maken hebben met cyberveiligheid.

Een intakegesprek bij de Digitale Werkplaats MKB is gratis. Als er in het vervolgtraject kosten ontstaan, krijgen ondernemers via het nieuwe loket informatie over de mogelijkheden om subsidie aan te vragen. Bedrijven kunnen profiteren van de kennis die aanwezig is op de Heerlense campus, waar tachtig bedrijven en 450 studenten samenwerken. Ook blijft de Digitale Werkplaats MKB nauw samenwerken Limburgse onderwijsinstellingen, zoals Vista College, Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht, net zoals dat het geval is bij de voorganger. Bij voorganger MKB Datalab Limburg hebben sinds de oprichting ongeveer achthonderd bedrijven aangeklopt. Zo’n 250 ervan hebben deelgenomen aan een vervolgtraject, bijvoorbeeld een cursus of een workshop.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T11:30:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.