DRIVE MKB scoort met datagedreven digitaliseren

Computable Awards 2022, categorie MKB-project

Digital community digitaal

Het mkb moet aan de bak, en niet alleen om economisch en maatschappelijk te herstellen na de coronacrisis. Digitaal transformeren is een must, en met het project DRIVE levert Fontys Hogeschool ICT, samen met en een groep partnerorganisaties en -bedrijven uit Eindhoven, Tilburg en omgeving, daar een belangrijke bijdrage aan. DRIVE realiseert een one-stop-shop ecosysteem met alles wat nodig is om succesvol datagedreven te digitaliseren. Een digital community, waar de deur open staat voor organisaties in retail en horeca. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om het project DRIVE MKB te nomineren in de categorie MKB-project.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie MKB-project van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
15 (Complexiteit/risico’s)
39 (Toegevoegde waarde)
28 (Originaliteit/innovatieve kracht)
18 (Rol leverancier)

Eindcijfer DRIVE MKB (ROC Tilburg, Mindlabs, Binnenstad Management Tilburg, Appsemble en Fontys Hogeschool ICT): 8,21

Het project Duurzaam Regionaal Innovatief & Veerkrachtig Ecosysteem (DRIVE) draait om een revitalisering van het mkb door digitale slagkracht te bieden. Het collectief partners uit onderwijs en bedrijfsleven streeft er naar een manier te vinden om innovatie en scholing te ontsluiten voor het mkb. Digitalisering en datagedreven ondernemen kan namelijk kleinere organisaties de nodige veerkracht en flexibiliteit geven om concurrerend te zijn in markten die steeds vaker gedomineerd worden door grote spelers als Amazon of Deliveroo (in retail en horeca).

Stel je voor dat er een ecosysteem bestaat, wat in de vorm van een digital community techniek en scholing ontsluit. Denk aan plug & play-applicaties voor het mkb, makkelijker toegankelijk dankzij open source software en no code-/low code-platformen en online hubs voor kennisdeling. Dit alles ondersteund en gedreven door een interactie tussen werkveld en doorlopend onderzoek, wat ontwikkelingen in beweging houdt, waarmee de concurrentiekracht intact blijft. Wat het project als beoogd eindresultaat heeft, is dus een ‘self-sustaining’ ecosysteem wat een duurzamere bedrijfsvoering faciliteert voor het mkb. Om dit ecosysteem vorm te geven zet het collectief de deur open voor mkb-organisaties die interesse hebben in duurzame digitalisering, waarbij organisaties vanuit elke sector welkom zijn, met name de retail- en horecasector, waar de noodzaak hoog is.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T11:30:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.