Software Asset Management tilt Comparex naar hoger niveau

Channel Awards 2018, Reseller Awards

Cloud award

Het in Amsterdam gevestigde Comparex biedt organisaties services en solutions voor de transitie naar de cloud, licenties en software asset management. Het bedrijf heeft sinds de oprichting in de jaren tachtig een transformatie doorgemaakt van reseller naar service-organisatie. Onlangs is de structuur binnen Comparex Nederland in een nieuw jasje gestoken en neemt Software Asset Management (SAM) een centrale positie in. Dit zorgde onder meer voor een vervijfvoudiging van het services team, inclusief SAM-medewerkers. Voor de algemene jury van de Channel Awards 2018 reden om Comparex te nomineren in de categorie Best Software License Partner van het Jaar.

De sporen van Comparex gaan terug naar de jaren tachtig, toen het bedrijf nog bekend was onder de naam Logicsoft Europe en er nauwelijks sprake was van een bestaand distributiekanaal voor software. In die tijd merkte het bedrijf de behoefte voor softwarebeheer al op.

Voor bedrijven is SAM in toenemende mate van strategisch belang en is het belangrijk dat de juiste software op de juiste manier wordt ingezet en beheerd. Zo kan er worden voorkomen dat bedrijven voor onaangename financiële verrassingen komen te staan. SAM, een oplossing die gezien kan worden als het vergelijken van geïnstalleerde programma’s met het daadwerkelijk gebruik en de gekochte licenties, staat al tientallen jaren centraal binnen de activiteiten van Comparex. Het bedrijf typeert de software dan ook als een asset, die gemanaged moet worden.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-11T17:23:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.