Mimecast scoort met digitale wasstraat voor email

Channel Awards 2018, Vendor Awards

Cloud e-mail

Het Engelse Mimecast, dat sinds een jaar ook gevestigd is in Amsterdam, heeft een cloudgebaseerde oplossing ontwikkeld die een schild rond email bouwt en zo bedreigingen tijdig kan opsporen en onklaar maken. Alle verkeer loopt via de zogenaamde digitale wasstraat van Mimecast. Voor de algemene jury van de Channel Awards 2018 reden om Mimecast te nomineren in de categorie Channel Challenger of the Year.

Doordat de toepassing honderd procent cloudgebaseerd is, geeft het andere softwareleveranciers de mogelijkheid erop in te haken met de juiste api’s, een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma . Zo zijn bijvoorbeeld integraties met Salesforce en Splunk mogelijk.

Email is, ondanks nieuwe communicatie apps als Teams, Slack en Skype nog steeds het nummer één berichtenplatform. Volgens Frame worden er jaarlijks wereldwijd ruim 230 miljard emails verstuurd. Zakelijke organisaties stellen vaak als eis dat email altijd beschikbaar, betrouwbaar, veilig en robuust zijn, Sinds het ingaan van de wet algemene verordening gegevensbescherming speelt ook de angst voor het onbewust lekken van gegevens een rol.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-11T17:23:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.