Hans Nipshagen klimt op bij Akamai

Channel Awards 2019, Personal Achievement Awards, Channel Manager of the Year

Hans Nipshagen

Netwerkdienstverlener Akamai heeft Hans Nipshagen aangesteld als hoofd voor de channels en alliances in de EMEA-regio. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de channelstrategie van Akamai in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Onder zijn leiding wordt het regionale partnerprogramma uitgebreid. Voor de redactie van Channelweb aanleiding om binnen de Channel Awards 2019 Hans Nipshagen te nomineren in de categorie Channel Manager of the Year.

Akamai legt zich toe op de efficiënte en betrouwbare aflevering van onder meer media, websites en blockchainproducten met behulp van een zogeheten content delivery network. Hiervoor gebruikt het bedrijf edge computing; via het netwerk gedecentraliseerde rekenkracht, waardoor zaken als schaalbaarheid, beveiliging en webprestaties verbeteren.

Nipshagen werkt al zeven jaar bij Akamai. Meest recent was hij regional sales leader en als zodanig verantwoordelijk voor de verkoop van security- en performancediensten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Hij is ook managing director van de Benelux-organisatie van Akamai. Hij was de eerste medewerker van het bedrijf in de Benelux, zorgde voor groei in deze regio en voor de opbouw van het lokale partnernetwerk.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-05T16:11:00.000Z Redactie Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.