Joost van Wendel helpt UiPath-partners met rpa

Channel Awards 2019, Personal Achievement Awards, Channel Manager of the Year

Joost van Wendel

Joost van Wendel is sinds februari 2018 channel en alliance manager bij UiPath. Dit softwarebedrijf in enterprise robotic process automation (rpa) is sinds dit jaar actief op de Nederlandse markt. Van Wendel werkt al 25 jaar met partners en noemt dit zijn passie. Voor de redactie van Channelweb aanleiding om binnen de Channel Awards 2019 Joost van Wendel te nomineren in de categorie Channel Manager of the Year.

UiPath werkt met partners waarvan de kennis verder reikt dan alleen de UiPath-oplossingen. Zij vertellen op een neutralere manier over de producten en diensten van UiPath. Doordat een partner de oplossing uitdraagt en echt begrijpt, is dit voor de eindklant een authentieker verhaal. UiPath stelt het wereldwijde partnerecosysteem in staat om gezamenlijk klanten te assisteren bij het optimaal gebruikmaken van slimme rpa. Als een partner de kernboodschap goed uitdraagt, bekent dit dat het product goed wordt begrepen en kan enthousiasmeren. Hierdoor heeft de partner de motivatie om het verhaal uit te dragen aan bijvoorbeeld eindklanten.

Bij UiPath hebben partners invloed op ruim de helft van de activiteiten in de EMEA-regio. De doelstelling is om dit te verhogen. Het opbouwen van kennis is het belangrijkste aan de samenwerking met partners. Hiervoor levert UiPath, naast trial licenties, ook een pakket met gratis online trainingen. Om partners met de UiPath-software bekend te maken zijn er online trainingen voor verschillende rollen, gratis communityversies, de mogelijkheid om te ‘spelen’ met de software en trial-versies voor bij de klant. In 2019 lanceerde UiPath Automation First Immersion Labs, waarmee partners op een praktische manier zien hoe ze bedrijfsprocessen kunnen automatiseren en zo hun klanten helpen om digitale bedrijfsvoering te realiseren.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-05T16:11:00.000Z Redactie Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.