Installatiebalie.nl scoort met growth hacking-strategie

Channel Awards 2019, Reseller Awards, Best Business Webshop of the Year

Dit artikel delen:
E-commerce

Technische groothandel Installatiebalie.nl is een startup die snel wil groeien in een traditionele markt. Het bedrijf is ontstaan door een fusie van twee kleinere technische groothandels. Installatiebalie.nl is ‘de kleine zus’ van Koninklijke Oosterberg, een landelijk elektrotechnische groothandel met twintig vestigingen, die dit jaar zijn 125-jarig bestaan viert. Installatiebalie.nl levert een breed palet voor de installateur, op ict-vlak behelst dit sensoren, onder andere om te verbinden met het internet, oplossingen voor datacommunicatie en hardwarematige en infrastructurele oplossingen voor patchmanagement. De vakjury van de Channel Awards 2019 nomineert deze webshop in de categorie Best Business Webshop of the Year.

Installabalie.nl is gericht op de kleinere regionale installateur en heeft de ambitie om snel marktaandeel te veroveren in een traditionele branche. Dit realiseert Installatiebalie.nl door innovatie online en offline strategie te combineren. Dat doen ze met succes, want in slechts een jaar tijd sloten meer dan vijfhonderd nieuwe klanten zich aan. Deze klanten sloten zich voornamelijk aan in de regio’s waar Installatiebalie.nl is gevestigd. Tevens werd in deze regio’s 50 procent van de bestellingen geplaatst.

Het bedrijf past een voor de branche nog onbekende growth hacking-strategie toe, om snel en schaalbaar te kunnen blijven groeien. Bij het bedrijf doen ze veel experimenten op het gebied van leadgeneratie, merkbekendheid, conversie en klantonboarding. Hiermee weten ze al snel wat werkt, zonder dat hier een groot budget bij inbegrepen is. Vervolgens kunnen ze dan opschalen. Zo hebben ze out-of-the-box acties bedacht om hun doelgroep te bereiken of te converteren. Installatiebalie.nl is hard op weg om disruptor te worden in de traditionele markt via een digitale e-commercestrategie.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-05T16:11:00.000Z Redactie Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.