Cormel bezorgt Zorgpartners Midden-Holland slimme apparatuur

Channel Awards 2019, Special Awards, Channel Project of the Year

Dit artikel delen:
zorg

De zorg moet met steeds minder mensen dezelfde kwaliteit van zorg blijven leveren. Het ecd is hierin alom bekend en is vooral bedoeld om informatie weg te schrijven. Hierbij moest vaak eerst nog dingen op papier worden gezet. Hierin worden gewoon fouten gemaakt en zaken worden vergeten. Zorgpartners Midden-Holland wilde daarom slimmer dingen gaan organiseren. Eén van de belangrijkste zaken hierin was om medewerkers te ontlasten. Voor de vakjury van de Channel Awards 2019 reden om het project ‘Slimme apparatuur verwerkt meetgegevens automatisch’ te nomineren in de categorie Channel Project of the Year.

In het project heeft Zorgpartners Midden-Holland gerealiseerd dat bepaalde registraties automatisch en direct worden weggeschreven. Het heeft gerealiseerd dat het werk van de zorgmedewerker makkelijker en efficiënter wordt gemaakt. De medewerkers waren al gewend aan de computers op wielen en het werken met een elektronisch cliëntendossiers, daar heeft de zorginstantie nu de automatische verwerking van meetgegevens aan toegevoegd. Het gaat hier om de drie meest voorkomende metingen: die van het gewicht, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel.

Uiteindelijk heeft Zorgpartners Midden-Holland dus een iot-/e-health-project gestart waarin apparatuur slim is gemaakt voor de automatische verwerking van. Het betreft dus de hulpmiddelen die vaak gebruikt worden, zeg maar de huis-, tuin- en keukenspulletjes. Daarnaast is begonnen met het gedeeltelijk uitfaseren van pen en papier. De leveranciers voor de basisinfrastructuur in dit project zijn Formex Medical en Cormel IT Services.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-03T09:54:00.000Z Redactie Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.