Motion10 helpt Zuiderzeeland met digitaal samenwerken

Channel Awards 2019, Special Awards, Channel Project of the Year

Samenwerking

Om beter en efficiënter samen te werken, zowel intern als met ketenpartners,heeft Waterschap Zuiderzeeland een vernieuwde impuls gegeven aan digitaal samenwerken, met een digitale werkomgeving op basis van Office 365. De eerste stap in het proces was om het huidige zaaksysteem te vervangen door SharePoint Online in combinatie met Repstor. Partner Motion10 begeleidde het hele project. Voor de vakjury van de Channel Awards 2019 reden om het project ‘Volgende stap in digitaal samenwerken’ te nomineren in de categorie Channel Project of the Year.

Voorafgaand aan het project zijn alle informatie en flink wat processen gedigitaliseerd (van papier naar digitaal). Met deze volgende stap van digitalisering is het voor Zuiderzeeland mogelijk geworden om plaats-, tijd- en apparaat-onafhankelijk het werk te kunnen doen. Dit allemaal op een gebruiksvriendelijke en veilige manier.

Met Office365, SharePoint Online en Repstor heeft Zuiderzeeland gekozen voor toekomstgerichte en gebruiksvriendelijke technologie, waarmee het als organisatie sneller kan inspelen op veranderende wensen en eisen van de omgeving. Deze stap van digitalisering is echter vooral ook een verandertraject. Daarom is er met een iBewust-team groots ingezet op bewustwording en adoptie van nieuwe manieren van werken en met name digitaal samenwerken. De processen en bijbehorende documenten zijn overgezet naar SharePoint Online en Repstor. Dit is samen met gebruikers, in workshops en Scrum-sessies gedaan. Begin 2019 is tenslotte de samenwerkomgevingen voor de verschillende organisatieonderdelen opgeleverd.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-08-11T11:19:00.000Z Redactie Channelweb


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.