Eerste hulp bij recensies schrijven

Laptop

Beste recensent, Je hebt aangeboden een product (boek, software, hardware) te testen en een recensie te schrijven voor Computable.nl. Wij wensen je veel plezier en inspiratie bij het schrijven! Hieronder vind je wat tips en aanwijzingen.

Een recensie op Computable.nl is maximaal 250 woorden lang – denk aan drie stevige alinea's die samen niet meer dan een half A4-tje (in twaalfpunts letter) beslaan.

Concentreer je in de recensie op opvallende dingen. Probeer niet de inhoud van het boek na te vertellen of samen te vatten, maar schrijf op wat je van het boek vindt. Het zelfde geldt voor software en hardware: beschrijf niet de specs, maar beschrijf je ervaring. Bijvoorbeeld: Heb je er iets aan in je werk? Wat ga je voortaan anders doen?

Geef een cijfer! Vind je het product een zesje waard of is het een dikke tien? Vermeld in de recensie je rapportcijfer, dat gebruiken wij om het gemiddelde van alle recensenten te berekenen.

Moet het snel? Ja, het liefst ontvangen wij de recensie binnen een week nadat je het boek ontvangen hebt, maar we hebben je twee weken de tijd gegeven. Reken er op dat het aanpoten is!

Hoe lever ik in? Stuur de tekst in via de link naar het Google-formulier uit het eerste mailtje dat je ontving. Ben je mailtje en link kwijt? Vraag dan een nieuwe link via johannes@computable.nl.

Mag ik het boek houden?
Ja, het product is een bedankje voor het schrijven van de recensie.

Hoe zit het met het auteursrecht? Als auteur houd je de rechten op jouw tekst. Computable.nl (De Persgroep Digital) belooft je hierbij de recensie maximaal een keer te publiceren op internet en (mogelijk) een keer in Computable Magazine. De Persgroep Digital is niet aansprakelijk voor het ongeoorloofd overnemen van je tekst door andere sites, maar je mag bij de eigenaren van die sites wel direct een claim indienen! Zo kun je er toch nog iets aan verdienen. ;-)

Ik heb toch nog een vraag. Bel Computable-hoofdredacteur Johannes van Bentum op 020-204 2351 (ook mobiel).

Veel succes!

Dit artikel delen:


Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2720 6.80
3 Reza Sarshar 1436 6.75
4 Will Moonen 321 6.73
5 P.J Westerhof LL.M MIM 400 6.69
6 Pa Va Ke 1549 6.66
7 Louis Kossen 865 6.65

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-23T09:54:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.