Fred Bons, programmadirecteur bij Ordina

Fred Bons

Fred Bons is momenteel programmadirecteur bij Ordina. Net als Jeroen Aris, Joost van Bilsen, Gilbert Silvius en Bernard Vuijk is hij door Computable gevraagd plaats te nemen in de jury die de beste business cases over 2009 gaat uitroepen.

Fred Bons is een zeer ervaren businessmanager, met meer dan twintig jaar ervaring in de ict, waarvan meer dan vijftien jaar in ict-project- en -programmamanagement en meer dan tien jaar in lijnmanagement. Vanuit zijn bedrijfskundige achtergrond is hij in verschillende opdrachtomgevingen actief geweest met veranderingstrajecten gericht op het inrichten en verbeteren van de bedrijfsvoering van organisaties op het raakvlak van businessprocessen en ict. Het zwaartepunt van zijn activiteiten heeft in deze jaren gelegen in de zakelijke dienstverlening en telecom.

Bons is een multispecialist: een brede interesse en ontwikkeling, snel in staat om zichzelf de essentie van specifieke onderwerpen eigen te maken en deze uit te dragen. Als manager profileert hij zich als vernieuwer en motivator/inspirator van mensen. ‘Succesvolle projecten zijn geen toeval' is daarbij zijn motto.

Sinds januari 2006 was Fred Bons drie jaar in dienst van Atos Origin als manager contract- & delivery management, waarbij hij verantwoordelijk is voor een contractenportefeuille met een waarde van ruim 70 miljoen euro op jaarbasis en waarbij hij leiding geeft aan een team van 42 contract- en delivery-managers. Sinds 1 januari 2009 is hij bij Ordina in dienst getreden als programmadirecteur.

Daarnaast is hij ook actief in ‘buitenschoolse' activiteiten, zoals het fungeren als dagvoorzitter van seminars, geven van gastcolleges, geven van trainingen en als spreker op seminars. Fred Bons is IPMA-B gecertificeerd in 2004 en fungeert sinds die tijd eveneens als assessor voor IPMA Nederland. In 2006 heeft hij met twee toenmalige collega's een boek over projectmanagement gepubliceerd, genaamd ‘Project Performance Improvement, Succesvolle Projecten Zijn Geen Toeval'.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-17T10:50:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.