Werkwijze onderzoek ICT Services Guide 2012

groei cijfers vergrootglas grafiek

Marktonderzoeksbureau Motivaction in Amsterdam voerde in opdracht van Computable het onderzoek naar ict-dienstverleners uit in het voorjaar van 2012. Voor het onderzoek werden 46.403 ict-professionals en -beslissers benaderd, 2409 ict'ers namen deel aan het online onderzoek door de vragenlijst in te vullen.

Van de respondenten bleken 1562 ict'ers in de afgelopen vijf jaar rechtstreeks betrokken bij de inhuur van een ict-dienstverlener binnen hun organisatie. Van hen waren er 1174 betrokken bij de inhuur van een tweede, 848 bij de inhuur van een derde dienstverlener. Zij konden kiezen uit een lijst van de veertig grootste ict-dienstverleners van Nederland. Deze lijst is voor Computable samengesteld door de financiële experts Mazars Berenschot Corporate Finance op basis van de omzetgegevens van bedrijven
die ict-dienstverlening als bedrijfsactiviteit hebben.

De gegevens zijn gehaald uit openbare financiële bronnen, zoals jaarverslagen en gegevens van de Kamer van Koophandel. Voor het bepalen van de top veertig werd gekeken naar de jaaromzet van de betrokken ondernemingen. De rapportcijfers werden gebaseerd op de ervaringen van onderzoeksdeelnemers met de diensten van maximaal drie ict-dienstverleners. Hierbij werd gekeken naar de gemiddelde beoordeling van de dienstverlener door deelnemers.

Voor de overzichten van de meest gevraagde ict-dienstverleners per deelgebied en meest gevraagde expertise per dienstverlener, werd gekeken naar de keren dat een dienstverlener door onderzoeksdeelnemers is ingeschakeld en waarvoor.

Indicatief

Cijfers gebaseerd op minder dan vijftig waarnemingen zijn indicatief van aard.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-08T16:34:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.