ICT Talent Event (powered by ICTwerkt)

talent

Het ICT Talent Event wordt op woensdag 1 en donderdag 2 november 2017 - gelijktijdig met de ICT-vakbeurzen Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo 2017 - voor de eerste keer georganiseerd in de Jaarbeurs te Utrecht. Dit evenement biedt ICT-talenten de kans een “kijkje in de keuken” te nemen van de praktijk, vaardigheden op te doen én op informele wijze kennis te maken met potentiële toekomstige werkgevers

Wil je deelnemen aan het ICT Talent Event (powered by ICTwerkt) en bij één van de sessies aanwezig zijn? Meld je dan hier aan! Let op: Vul bij de vraag 'Wat is uw functie?' in dat je een 'Student' bent om toegang te krijgen tot de registratie voor het ICT Talent Event.

AANMELDEN

Welke werkgevers zijn aanwezig tijdens het ICT Talent Event?

IT werkt continu samen met de business aan nieuwe producten en innovatieve oplossingen voor onze klanten. Daarnaast optimaliseert IT ook voortdurend het kernproces van de bank, het betalingsverkeer. Voor onze IT-ers betekent dit concreet: werk met meer inhoud. De impact van wat je doet op onze organisatie is groot. In multidisciplinaire teams ben je van A tot Z bij projecten betrokken. En je levert een zinvolle bijdrage aan onze drive om zowel nationaal als internationaal toonaangevend te zijn. Ben je net zo ambitieus als wij? En wil je werken als IT-er bij een werkgever die het anders doet? Maak nader kennis met ons!

Twintig jaar geleden bestond cybercriminaliteit niet. Anno 2017 gaat er meer geld in om dan in drugscriminaliteit. In een razend tempo worden apparaten en infrastructuren met het internet verbonden. Van autonoom rijdende auto’s tot drones van Appie die de automatische bestelling van je koelkast komen afleveren. De komende jaren zal security nog belangrijker worden om o.a. persoonsgegevens, IP en bestaande en nieuwe infrastructuren te beschermen. NIXU is een cybersecurity organisatie met meer dan 300 experts die helpen om de digitale wereld veiliger te maken. Bezoek ons om te kijken welke rol jij kunt spelen in het beveiligen van de digitale samenleving!

Dimension Data maakt gebruik van de kracht van technologie om organisaties te helpen om grootse dingen te bereiken in dit digitale tijdperk. Als lid van de NTT-groep versnellen we onze ambities door onze klanten via digital infrastructure, hybrid cloud, workspaces for tomorrow en cybersecurity. Wij werken met onze klanten aan hun technologische reis. Dimension Data Nederland biedt studenten de mogelijkheid om een (afstudeer) stage bij ons te doen op interessante onderwerpen of jouw eigen ingebrachte onderwerp. Vervolgens kan je een kick-start maken in jouw carrière. Bij ons combineer je formeel en informeel leren met coaching en mentoring in verschillende rollen bij klantprojecten. Zo maken wij samen het verschil! Houd jij van een technische uitdaging? Kun jij complexe problemen oplossen in de cloud, big data of cybersecurity? Wij kunnen je een mooie carrière aanbieden!

Bij Sentia werk je samen met gedreven IT professionals aan de nieuwste technieken voor grote Nederlandse organisaties. Zij leggen hun bedrijfskritische infrastructuur en de data die daarbij hoort letterlijk in jouw handen. Je werkt met de nieuwste technieken en blijft continu in ontwikkeling. Voldoende uitdaging dus: geen dag is hetzelfde als je voor Sentia werkt. Wil jij een interessante afstudeerstage of een knallende start van je carrière als IT professional? Dan ben je bij Sentia aan het juiste adres!

Hoe ziet het programma eruit?

Het ICT Talent Event wordt georganiseerd op woensdag 1 november 2017 van 16:00 tot 17:00 uur en op donderdag 2 november 2017 van 15:30 tot 16:30 uur.

Op beide dagen worden de volgende sessies georganiseerd:

Rabobank Blockchain Acceleration Lab

Het Rabobank Blockchain Acceleration Lab bestaat uit een aantal blockchain specialisten die gezamenlijk expertise hebben op deze technologie. Naast onderzoek doen waar blockchain het beste ingezet kan worden om de dienstverlening van de bank verder te verbeteren, verkennen ze ook nieuwe business modellen voor de organisatie. Tijdens deze sessie geven we je een kijkje in de keuken, en nodigen we jullie uit om ook mee te denken hoe deze technologie een organisatie als de Rabobank kan ondersteunen.

De sessie is toegankelijk voor studenten die zich hebben aangemeld voor het ICT Talent Event (powered by ICTwerkt) via de bezoekersregistratie van Infosecurity.nl of Data & Cloud Expo.

De sessie wordt afgesloten met een informele netwerkborrel.

Wanneer:
1 en 2 november

Waar:
Zaal 11

Organisatie:
Rabobank

Sprekers:
Chris Huls - Co-lead Blockchain, Rabobank


Infrastructure as Code

In deze sessie leren we je gemakkelijk en snel programmeren zonder code taal en in eenvoudig engels.

Mark & Martin laten je in deze workshop graag zien hoe jij van start kunt gaan met het gebruik van Ansible met behulp van Vagrant / Docker. In deze sessie zullen zij tevens een korte demo geven over wat Sentia hier al mee doet. Ook zullen er ervaren engineers rondlopen om je op weg te helpen en al je vragen te beantwoorden. Wil jij in hele korte tijd klaargestoomd worden om met Ansible aan de slag te gaan? Dan wil je dit zeker niet missen!

Deze sessie is geschikt voor HBO/WO studenten in de studierichting Informatie en System & network engineering. De sessie is toegankelijk voor studenten die zich hebben aangemeld voor het ICT Talent Event (powered by ICTwerkt) via de bezoekersregistratie van Infosecurity.nl of Data & Cloud Expo.

De sessie wordt afgesloten met een informele netwerkborrel.

Wanneer:
1 en 2 november

Waar:
Zaal 12

Organisatie:
Sentia

Sprekers:
Mark van der Hout (27 jaar) - Senior Continuity Engineer, Sentia
Martin Willemsma (33 jaar) - Senior Continuity Engineer, Sentia


Ransomware, het nieuwe gevaar binnen de digitale wereld

Ransomware: niemand wordt gespaard. Detecteer en voorkom aanvallen! Dagelijks worden honderden mensen en organisaties in Nederland slachtoffer van ransomware. Niemand wordt gespaard, van onschuldige burgers, scholen en gemeentes tot bedrijven in allerlei branches. Het is een ware plaag en het aantal slachtoffers is groeiende. Uit onderzoek van anti-malware fabrikanten blijkt dat Nederland één van de meest getroffen landen is in Europa. De sessie is toegankelijk voor studenten die zich hebben aangemeld voor het IT Talent Event (powered by ICTwerkt) via de bezoekersregistratie van Infosecurity.nl of Data & Cloud Expo.

De sessie wordt afgesloten met een informele netwerkborrel.

Wanneer:
Let op: alleen 1 november

Waar:
Zaal 13

Organisatie:
Dimension Data

Sprekers:
Leon Hinz - Security Product Specialist, Dimension Data


De digitale wereld, een debat over de wereld van morgen

Een interactief debat met de studenten over de impact van de digitalisering van onze wereld. Onderwerpen als de aftapwet, kunstmatige intelligentie en IoT komen aan bod. De sessie is toegankelijk voor studenten die zich hebben aangemeld voor het IT Talent Event (powered by ICTwerkt) via de bezoekersregistratie van Infosecurity.nl of Data & Cloud Expo.

De sessie wordt afgesloten met een informele netwerkborrel.

Wanneer:
Let op: alleen 2 november

Waar:
Zaal 13

Organisatie:
Dimension Data

Sprekers:
Ronald Hulshoff - Sales Consultant, Dimension Data


Pwning the port

In deze sessie ga je als aspirant-hacker aan de slag met een microcontroller waarmee je kunt binnen dringen in een computer. Je zult zien dat er voor de basis niet veel nodig is, maar dat het ontwikkelen ervan leuk, uitdagend en bovenal leerzaam is om te doen. Nadat we de microcontroller hebben geconfigureerd zijn er oneindig veel mogelijkheden om je doelwit op afstand te controleren, zonder dat de gebruiker dit door heeft. Met deze sessie kun jij je technische-, creatieve- en hacking skills verbeteren. Natuurlijk mag je de ontwikkelde hardware meenemen naar huis.

Let op: neem zelf een laptop mee!

De sessie is toegankelijk voor studenten die zich hebben aangemeld voor het ICT Talent Event (powered by ICTwerkt) via de bezoekersregistratie van Infosecurity.nl of Data & Cloud Expo. De sessie wordt afgesloten met een informele netwerkborrel.

Wanneer:
1 en 2 november

Waar:
Zaal 14

Organisatie:
Nixu

Sprekers:
Mattijs van Ommeren - Principal Security Consultant, Nixu & Loran Kloeze - IT Security Consultant, Nixu


Heb je interesse in één van de sessies en/of potentiële toekomstige werkgevers?

Wil je deelnemen aan het ICT Talent Event en bij één van de sessies aanwezig zijn? Meld je dan hier aan! Let op: Vul bij de vraag 'Wat is uw functie?' in dat je een 'Student' bent om toegang te krijgen tot de registratie voor het ICT Talent Event.

AANMELDENDit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-20T14:41:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.