Hoe kunt u bijdragen?

Viafrica kan haar activiteiten realiseren dankzij donaties door partners. Bedrijven kunnen hun expertise, kennis, financiële middelen of hardware beschikbaar stellen aan de organisatie. Deze worden ingezet in de projecten op Afrikaanse scholen of de Viafrica-kantoren in Nederland, Kenia en Tanzania.

Hardware

PC-Donatie is een gezamenlijk initiatief van Viafrica en pc-verwerker SiSo. Bedrijven kunnen hun afgeschreven hardware, met een minimale waarde van duizend euro, doneren aan Viafrica. SiSo zorgt ervoor, dat de hardware wordt geïnventariseerd en opgehaald. Eventueel nog aanwezige data worden veilig gesteld en verwijderd. Hardware die niet meer bruikbaar is, zal worden aangeboden bij recyclingbedrijven. De overige hardware wordt verkocht. Van de opbrengst van de verkoop financiert Viafrica haar ict-projecten voor de onderwijssector in Kenia en Tanzania. Meer informatie over het donatie-proces leest u hier.

'Uurtje factuurtje'

Viafrica voert samen met detacheerder IT-Staffing de campagne 'Uurtje Factuurtje'. Zelfstandige ict-professionals kunnen per maand één gewerkt uur aan Viafrica doneren. Deelnemers kunnen iedere maand opnieuw beslissen of zij willen meedoen en bepalen zelf aan welk project zij willen bijdragen: een computerlokaal, mobiel computeronderwijs of ict-opleiding voor docenten. Meer informatie vindt u hier.

Kennis

Ict'ers kunnen zich aanmelden voor een uitzending van drie weken naar Tanzania of Kenia. De uitzendingen worden bekostigd door detacheerder IT-Staffing. Viafrica en IT-Staffing werven jaarlijks zes á acht ict'ers voor een uitzending naar de Viafrica-vestigingen in Afrika. De consultants ondersteunen de medewerkers bij concrete behoeftes en knelpunten. Van kandidaten wordt verwacht dat zij om-niet hun ervaring en expertise ter beschikking stellen.

Lees meer.

Adopteer een school

Viafrica richt doorlopend nieuwe computerlokalen in op middelbare scholen in Afrika. Een standaard pakket voorziet in een netwerk met een centrale server, twintig werkstations, ict-trainingen voor docenten en drie jaar onderhoud en ondersteuning voor alle hardware. U financiert al een compleet onderwijsproject vanaf 3850 euro.Vrijwilligers

Viafrica heeft ruim vijftig medewerkers verdeeld over vijf vestigingen. Op de drie Viafrica ICT Centers in Tanzania en Kenia werken full-time, betaalde krachten die verantwoordelijk zijn voor de operationele activiteiten. Het Nederlandse hoofdkantoor en de nevenvestiging in Duitsland werken voornamelijk met vrijwilligers, die mede inhoud en vorm geven aan projecten en projectuitvoering. Viafrica zoekt regelmatig (ict-)professionals die hun expertise voor het Nederlandse hoofdkantoor willen inzetten. Kijk hier voor actuele vacatures.

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2864 6.80
3 Reza Sarshar 1437 6.75
4 Will Moonen 387 6.73
5 P.J Westerhof LL.M MIM 472 6.69
6 Pa Va Ke 1608 6.66

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-08-11T11:19:00.000Z Vincent Hoogendijk (Viafrica)


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.