Uitgelicht

Samen met detacheerder IT-Staffing werft Viafrica regelmatig ict'ers voor uitzending naar de Viafrica-kantoren in Tanzania en Kenia. IT-Staffing betaalt de reis- en verblijfkosten.

Voor een periode van ongeveer drie weken zetten deze ict'ers hun kennis en expertise in om Viafrica te ondersteunen. Daarbij wordt intensief met de medewerkers samengewerkt. De afgelopen jaren hebben consultants de Viafrica-staf in Afrika ondersteund op het gebied van management, logistiek, interne procedures, persoonlijke effectiviteit, marketing, ict-ontwikkeling en beheer. Zonder uitzondering hebben de ict'ers hun verblijf als verrijkend ervaren. Hieronder leest u de ervaringen van een aantal consultants die het afgelopen jaar zijn uitgezonden.


Cor van Gils, ict-manager bij leverancier van babyproducten Prénatal, verbleef drie weken op het Viafrica ICT Center in Tanzania om medewerkers en directie te ondersteunen in het dagelijks werk, bij het verhogen van de verkoopvaardigheden en effectiviteit van het team.


Wouter Scheurwater werkte onder meer als erp-consultant en consultancy manager. Hij ondersteunde het management en het team van Viafrica Kenya bij het herijken van de bedrijfsprocessen en de werkzaamheden.


Consultant André Heijstek begeleidt bedrijven bij het inrichten van hun softwareprojecten en voert assessments uit. Hij onderzocht vanuit de Viafrica-vestiging in Tanzania hoe de service visits en installaties op de scholen waar Viafrica computerlokalen heeft ingericht, efficiënter konden worden uitgevoerd.


Michiel Teengs gaf leiding aan diverse ict-projecten. Hij werd uitgezonden naar de Viafrica-vestiging in Thika, Kenia, om met de medewerkers en het management de bedrijfsprocessen te verbeteren.


Senior Unix/Linux-systeembeheerder Oscar Buse verbleef drie weken op het Viafrica ICT Center in Moshi, Tanzania. Daar ondersteunde hij de technische staf met Linux-systeembeheertrainingen.


Margot Dijker is freelance trainer en coach gespecialiseerd in workloadmanagement, leiderschaps- en communicatietraining. Ze begeleidde de medewerkers van Viafrica Tanzania bij time management, team building en sales- en managementvaardigheden.

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2864 6.80
3 Reza Sarshar 1437 6.75
4 Will Moonen 387 6.73
5 P.J Westerhof LL.M MIM 478 6.69
6 Pa Va Ke 1610 6.66

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-08-31T15:42:00.000Z Vincent Hoogendijk


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.